ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπουργείο Υγείας: Τι πρέπει να κάνουν όσοι ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα του κοροναϊού

Απομονωμένοι για 14 ημέρες χωρίς κοινωνικές επαφές θα πρέπει να μείνουν όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη που είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα μας.

Το υπουργείο Υγείας αναλύει πως εντόπισε τους συνεπιβάτες της 38χρονης η οποία να σημειωθεί ότι είναι καλά στην υγεία της αλλά θα παραμείνει νοσηλευόμενη στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Με βάση την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας οι ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας, με στόχο την αποφυγή διασποράς του ιού, είναι οι εξής:

Ιχνηλάτηση επαφών- με βάση ειδικό αλγόριθμο- της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της όταν επέστρεψε από την Ιταλία.

– Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνίσταται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.

– Έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε για τους ελέγχους από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας: “Κικίλιας: Εξετάζονται οι συγγενείς και οι συνταξιδιώτες της 38χρονης με κοροναϊό”

Να σημειωθεί ότι από εργαστηριακό έλεγχο θα περάσουν και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και Δημοτικοί Υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης με τους οποίους ήρθε σε επαφή η 38χρονη δεδομένου ότι είχε έντονη ενασχόληση με τα κοινά και όταν γύρισε από το Μιλάνο είχε μεταβεί στο Δημαρχείο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button