ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Υπουργός Υγείας σε διοικητές νοσοκομείων: «Να μας διευκολύνετε»! Πότε απομακρύνονται

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να μην έχει ακόμη έτοιμους τους αντικαταστάτες τους, ωστόσο θα ζητήσει από τους διοικητές και υποδιοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων να αποχωρήσουν… ησύχως, όταν έρθει η ώρα και βρεθούν τα κατάλληλα πρόσωπα.

Και αυτό διότι όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, ο φόβος της νέας ηγεσίας είναι μην τυχόν και επιδιώξει κάποιος εξ αυτών να προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση για την απομάκρυνση του από τη θέση του.
Κάτι που άλλωστε έχει γίνει και στο παρελθόν και αρκετοί πρώην διοικητές που έφυγαν …πριν την ώρα τους λόγω αλλαγής κυβέρνησης, δικαιώθηκαν στη συνέχεια και το δημόσιο κατέβαλε αποζημιώσεις.

Όμως το πρόβλημα είναι κι άλλο για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας: μέχρι στιγμής τα …κουκιά δε βγαίνουν αφού δε βρίσκεται ο απαραίτητος αριθμός στελεχών για να μεταβεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Εξάλλου πρόκειται για 100 και πλέον πρόσωπα που θα αναλάβουν τη θέση του διοικητή και του υποδιοικητή.

Γι αυτό και όλα δείχνουν πως θα ακολουθηθεί- στο πλαίσιο και της διαφάνειας που προτάσσει η κυβέρνηση- η διαδικασία της ανοικτής πρόσκλησης-προκήρυξης.
Αυτό πάντως που αναζητείται σε πρώτη φάση είναι κάποια βασικά στελέχη που θα κληθούν να αναλάβουν 5-6 μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Στα σχέδια του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή είναι να αλλάξουν άμεσα οι διοικήσεις των βασικών νοσοκομείων του κέντρου της Αθήνας. Για τα υπόλοιπα…έχει ο θεός…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button