ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υποχρεωτική η μάσκα για όλους την επόμενη ημέρα-Που θα πρέπει να τη φοράμε

Υποχρεωτική και όχι προαιρετική για όλους θα είναι την επόμενη ημέρα της άρσης των μέτρων η χρήση της μάσκας σε χώρους όπου συγκεντρώνεται κόσμος αλλά και σε χώρους με συνωστισμό.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, η επιτροπή των ειδικών μετά από συνεδρίαση αποφάσισε πως η μάσκα θα πρέπει να είναι υποχρεωτική  για όσους βρίσκονται σε κλειστούς χώρους.

Για τη συγκεκριμένη απόφαση είχε προϊδεάσει πρόσφατα ο καθηγητής κ.Τσιόδρας. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε πει για τις υφασμάτινες μάσκες: “Τσιόδρας: Υφασμάτινες μάσκες για τους πολίτες συστήνει η Επιτροπή των ειδικών! Πως θα εκπαιδευτούν”

Σύμφωνα με τον κ.Τσιόδρα η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και όταν επισκεπτόμαστε κλειστούς χώρους.

Να σημειωθεί ότι και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία η μάσκα είναι υποχωρετική ενώ για όσους δεν τη φορούν και εντοπισθούν επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα.

Με αντισηπτικό στην τσέπη

Η μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιείται στα σούπερ μάρκετ, τα παντοπωλεία, στα ιατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα, τα νοσοκομεία, τα κουρεία, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής κ.α.

Πάντως ο κ.Τσιόδρας επανέλαβε ότι η χρήση της μάσκας δεν θα πρέπει να μας κάνει να ξεχνούμε τα άλλα μέτρα ατομικής προστασίας όπως τη χρήση αντισηπτικού που πρέπει να το έχουμε στην τσέπη, το πλύσιμο των χεριών και τις αποστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται εξοντωτικοί έλεγχοι και αυστηρά πρόστιμα μετά το άνοιγμα των καταστημάτων- Οι προτάσεις της επιτροπής στο Μαξίμου

ΠΙΣ: Κανονικά τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια σε όλη τη χώρα- Όλα τα μέτρα προστασίας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button