Ειδήσεις Υγείας

Υποχώρηση των ούλων: Αιτίες και έξι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης!

Η υποχώρηση των ούλων, γνωστή και ως υφίζηση, είναι η απογύμνωση της ρίζας ενός ή περισσότερων δοντιών με συνέπεια τα δόντια να εκτίθενται σε βακτήρια που προκαλούν διάφορες ασθένειες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες της Αμερικανικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ADA), αν η υποχώρηση των ούλων αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκληθεί ακόμη και απώλεια των δοντιών.

Γιατί υποχωρούν τα ούλα;

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί οι παράγοντες που ευθύνονται για την υποχώρηση των ούλων είναι η κληρονομικότητα, το σκληρό βούρτσισμα, η ανεπαρκής οδοντιατρική φροντίδα και οι ορμονικές διαταραχές (εφηβεία, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση) κλπ.

Η βασική αιτία υποχώρησης των ούλων είναι τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις, οι οποίες καταστρέφουν τα ούλα, δηλαδή ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα.

Διαβάστε πως θα αντιμετωπίσετε φυσικά την υποχώρηση των ούλων

Στοματικές πλύσεις με αλατόνερο

Οι στοματικές πλύσεις με ζεστό αλατόνερο βοηθούν στη διαχείριση της υποχώρησης των ούλων, του πόνου και της φλεγμονής.

Σησαμέλαιο

Το σησαμέλαιο έχει  ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Κρατήστε στο στόμα σας μια κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό. Επαναλαμβάνετε καθημερινά για περίπου ένα μήνα.

 Χαμομήλι

Το χαμομήλι έχει αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθά στη μείωση της φλεγμονής που συνδέεται με την ουλίτιδα και την υποχώρηση των ούλων.

Χυμός κράνμπερι

Ο χυμός κράνμπερι έχει διαπιστωθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή των ούλων που προκαλείται από τα βακτήρια που ευθύνονται για την περιοδοντίτιδα.

Πράσινο τσάι

Χάρη στις πολυφαινόλες, που περιέχει το πράσινο τσάι είναι δυνατόν να εμποδίσουν την ανάπτυξη των βακτηριδίων που ευθύνονται για την περιοδοντική νόσο.

Οδοντικό νήμα

Το οδοντικό νήμα μειώνει τον κίνδυνο φθοράς των δοντιών και των ούλων, εμποδίζοντας τη συσσώρευση πλάκας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button