ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπόθεση Novartis: Φύλλο και φτερό τα οικονομικά 4000 γιατρών! Τι θα ελέγξουν οι αρχές

Τους γιατρούς που φέρονται να εμπλέκονται με βάση τη δικογραφία και τα σχετικά έγγραφα, αναμένεται να ελέγξουν οι οικονομικές ελεγκτικές υπηρεσίες καθώς μέρα με την ημέρα προστίθενται και νέα στοιχεία στην υπόθεση που διερευνά η δικαιοσύνη.

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες έχει γίνει ένα σχεδιασμός ώστε να ελεγχθούν τα οικονομικά γιατρών που φέρονται να συνεργάζονταν με διάφορους τρόπους με την φαρμακευτική εταιρεία. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Ξεσκονίζουν λογαριασμούς γιατρών για την υπόθεση Novartis! Όλες οι πληροφορίες

Τι θα ελέγξουν οι αρχές

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι στο στόχαστρο δε θα μπουν μόνο τα συνέδρια, αλλά και οι πιθανές έρευνες μικρής έκτασης που φέρονται να έκαναν ιδιώτες γιατροί στα ιατρεία τους για λογαριασμό της εταιρείας Novartis.

Άλλωστε σύμφωνα με τις ίδιες υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, πληροφορίες που φθάνουν στα ελεγκτικά όργανα αναφέρουν ότι υπήρχαν γιατροί που φέρονται να έκαναν εκτός από ομιλίες με έξοδα της εταιρείας αλλά και έρευνες για πιθανές παρενέργειες φαρμάκων τα οποία κυκλοφορούν όμως ήδη στην αγορά.

Όπως αναφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, ο έλεγχος που θα γίνει- σε πρώτη φάση τουλάχιστον -θα είναι δειγματοληπτικός καθώς για λόγους χρόνους θα επιλεγούν μόνο τα οικονομικά δεδομένα κάποιων γιατρών που ενδεχομένως να μην μπορούν να δικαιολογήσουν ορισμένα αποκτήματα.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι είναι εντελώς διαφορετικό θέμα μια εταιρεία να καλύπτει τα έξοδα ενός γιατρού για να παρακολουθήσει ένα επιστημονικό συνέδριο και εντελώς διαφορετικό να τον χρηματοδοτεί συστηματικά, να του καταθέτει στους λογαριασμούς του ποσά που δεν δικαιολογούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται έλεγχος σε όλη την αγορά φαρμάκου! Όλες οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Ξεκίνησε ο άγριος πόλεμος κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τη Novartis! Όλο το παρασκήνιο και τα τρία πρόσωπα «κλειδιά»

Αν. Ξανθός: Τι θα κάνω με τα φάρμακα! Όλες οι δηλώσεις του μετά το Novartis-gate

Τι δηλώνει ο πρώην Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δ.Κοντός για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button