Ειδήσεις Υγείας

Υπόταση: Πότε να ανησυχήσετε;

Γιατί συμβαίνει αυτό;’Οπως αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες της Mayo Clinic μπορεί να οφείλεται στην ορθοστατική υπόταση. Και αυτό γιατί κάθε φορά που σηκωνόμαστε το αίμα τείνει να συγκεντρώνεται στα πόδια λόγω της βαρύτητας.

Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται μεταξύ άλλων είναι η αφυδάτωση, η εγκυμοσύνη, ο διαβήτης, τα καρδιακά προβλήματα, η αναιμία, ορισμένες νευρολογικές διαταραχές και κάποια φάρμακα.

Πάντως έχει βρεθεί ότι η ορθοστατική υπόταση είναι ιδιαίτερα συχνή σε ηλικιωμένους, αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε νέους υγιείς ανθρώπους.

Θεραπεία

Οι ειδικοί της Mayo Clinic συνιστούν στους πάσχοντες να πίνουν άφθονα υγρά και να καταναλώνουν με μέτρο το αλκοόλ. Επίσης να προσθέτουν λίγο αλάτι παραπάνω στη διατροφή τους και να αποφεύγουν να κάθονται σταυροπόδι.
Ιδιαίτερα χρήσιμες μπορεί να αποδειχθούν και οι ελαστικές κάλτσες συμπίεσης που ασκούν πίεση στο κάτω μέρος των ποδιών και βοηθάνε στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

Τι μπορείτε να κάνετε

Κάθε φορά που νιώθετε ότι έχετε λιποθυμική τάση εξαιτίας της υπότασης καλό είναι να ακολουθείτε τους παρακάτω κανόνες:

Καθίστε ή ξαπλώστε για αρκετό χρονικό διάστημα, ώστε να μην επαναληφθεί το επεισόδιο. Στη συνέχεια τοποθετήστε το κεφάλι ανάμεσα στα γόνατα. Αν δεν μπορείτε οι ίδιο ζητήστε από κάποιο άλλο να μετρήσει την πίεση και το σφυγμό σας. Στην περίπτωση που τα συμπτώματα επιμένουν επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button