ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Υπ.Υγείας: Αναζητώντας ισοδύναμα 55 εκατ. ευρώ για τα φάρμακα!

Στην αναζήτηση αυτή βρίσκεται και το υπουργείο Υγείας που αναζητά εκείνα τα μέτρα που θα γλιτώσουν τους ασθενείς ειδικά τους χρονίως πάσχοντες από άλλο ένα χαράτσι το ένα ευρώ ανά συνταγή που δίνουν για να πάρουν τη θεραπεία τους.

Πρόκειται για ένα μέτρο που επιφέρει στα ταμεία του κράτους κοντά στα 55 εκατ. ευρώ και τα οποία τώρα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναζητά από άλλες πηγές.

Τις τελευταίες ημέρες όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις ώστε σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου να ορισθούν τα ισοδύναμα που θα απαλλάξουν τους ασθενείς από την επιβάρυνση του 1 ευρώ ανά συνταγή και ενδεχομένως να μπορέσουν να μειώσουν και το ποσοστό συμμετοχής των χρονίως πασχόντων στην αγορά φαρμάκων.

φάρμακα-χρήματα

Ωστόσο η μείωση του ποσοστού συμμετοχής αποτελεί το μεγάλο αγκάθι καθώς το κονδύλι σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ μεγαλύτερο.
Άλλωστε όσοι πάσχουν από σοβαρά και χρόνια νοσήματα πληρώνουν υψηλά ποσοστά για την αγορά φαρμάκων για συνοδά νοσήματα.

Ενδεικτικό είναι πως οι πάσχοντες από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας συμμετέχουν με ποσοστό 25% στην αγορά των φαρμάκων που αφορούν σε διάφορες άλλες επιπτώσεις από τη βασική νόσο.

Αποτέλεσμα είναι να χρειάζονται περί τα 200 ευρώ μηνιαίως για να εξασφαλίσουν τα σκευάσματα αυτά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Προέδρου του Συλλόγου Ασθενών με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Βάσως Μαράκα.

Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση ειδικά στον τομέα της Υγείας προσανατολίζεται στο να επιβαρύνει τις …κακές συνήθειες με επιπλέον φόρο όπως στα τσιγάρα και το αλκοόλ, κάτι που δε θα προκαλέσει και αντιδράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγνωστό μου…γενόσημο! Γιατί οι Έλληνες δε γνωρίζουν τα φάρμακα (έρευνα)

Εξουθενωμένοι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ! Υπό κατάρρευση τμήματα και κλινικές

Εργαζόμενοι ΕΟΠΥΥ κατά υπ.Υγείας: «κάνετε ότι το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ»! Καταγγελίες φωτιά

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button