ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπ.Υγείας: «Ανοίγουμε κρεβάτια εντατικής»! Πόσοι προσλήφθηκαν

Σταδιακά θα ανοίγουν κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ειδικότερα μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real ο κ.Ξανθός επεσήμανε ότι σταδιακά θα ανοίγουν όλο και περισσότερα κρεβάτια εντατικής, δεδομένου ότι ολοκληρώνονται οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που γίνονται μέσα από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πρόκειται για το διαγωνισμό που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατηγορήθηκε ότι αλλοίωσε τη λίστα με τους υποψηφίους. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο που είχε εκτυλιχθεί: “ΚΕΕΛΠΝΟ: Άγριο παρασκήνιο και πιέσεις για τις παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ.! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες”

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας: «Ήδη έχουν διοριστεί οι περισσότεροι από τους γιατρούς που επιλέχθηκαν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, αυτής της γνωστής προκήρυξης, με διετή σύμβαση. Και επίσης αναλαμβάνουν και οι νοσηλευτές.
Και βεβαίως ανοίγουν κρεβάτια.

Σας λέω το πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα από το νοσοκομείο του Ρεθύμνου, στο οποίο υπηρετούσα, την προηγούμενη περίοδο είχαν κλείσει τρία από τα εφτά κρεβάτια εντατικής θεραπείας. Με την πρόσληψη ενός γιατρού και δύο νοσηλευτών που ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες, προχθές ήμουν στο νοσοκομείο και ο διευθυντής του τμήματος με διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες μέρες ανοίγουν και τα εφτά κρεβάτια.»

Να σημειωθεί ότι μέχρι πριν λίγο καιρό περίπου 200 κρεβάτια εντατικής παρέμειναν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ καθημερινά περίπου 30 με 40 συνάνθρωποί μας περιμένουν ένα κρεβάτι σε εντατική για να κρατηθούν στη ζωή.

Κατά το υπουργείο Υγείας στις εντατικές έχουν ήδη διοριστεί οι περισσότεροι από τους 100 γιατρούς και αυτές τις μέρες αναλαμβάνουν και οι πρώτοι από τους συνολικά 400 νοσηλευτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πεθαίνοντας για ένα κρεβάτι εντατικής! Στα 52 άτομα η λίστα αναμονής μόνο στην Αθήνα

Δείτε ποιοι νοσηλευτές προσλαμβάνονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Όλοι οι πίνακες και τα ονόματα

«Πάρτι» υπερχρεώσεων στον ΕΟΠΥΥ με εντατικές νεογνών! Πόρισμα «καίει» μεγάλη κλινική

Σχετικά Άρθρα

Back to top button