ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπ. Υγείας: Από κόσκινο από εδώ και πέρα τα ακριβά φάρμακα! Τι δήλωσε ο Αν. Ξανθός

Παρέμβαση στο σκάνδαλο, στο οποίο φαίνεται να εμπλέκονται γιατροί, νοσηλευτές  αλλά και φαρμακοποιοί, διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών αλλά και και άλλων σκευασμάτων που κυκλοφορούν μόνο στα νοσοκομεία, έκανε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Αδίστακτο κύκλωμα γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών πωλούσε φάρμακα των καρκινοπαθών στη μαύρη αγορά!

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός η Διοίκηση και το προσωπικό του ΕΟΦ που εδώ και μήνες αθόρυβα διενεργούν ελέγχους σε φαρμακαποθήκες , φαρμακεία και νοσοκομεία , αποτελεί πολύ σημαντική επιτυχία στη διαρκή μάχη για τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος και την πάταξη της διαφθοράς στο χώρο της Υγείας .

Ο Ανδρέας Ξανθός δήλωσε οτι εκτός από την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης , την αποκάλυψη του ρόλου και των διασυνδέσεων της «μαφίας των παράνομων εξαγωγών» φαρμάκων από τη χώρα και φυσικά την αυστηρή τιμωρία όλων των ενόχων, αυτό που απαιτείται είναι η περαιτέρω ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΟΦ και η αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του ΕΣΥ μέσω της ανάπτυξης του συστήματος της ΗΔΙΚΑ για τη συνταγογράφηση φαρμάκων και την εκτέλεση των συνταγών εντός των δημόσιων νοσοκομείων.

 

 

 

 

 

 

«Δικλείδες ασφαλείας»

Μόνο με αυτό το τρόπο, δήλωσε ο υπουργός υγείας θα ελέγχεται αποτελεσματικά η ορθολογική συνταγογράφηση όλων των φαρμάκων (πολύ περισσότερο των ακριβών ογκολογικών) και δεν θα υπάρχει το παραμικρό περιθώριο προκλητής ζήτησης ή αδιαφανούς διαχείρισης φαρμάκων που προορίζονται για την κάλυψη των ασθενών της χώρας.

Καταλήγοντας ο υπ. υγείας εισήμανε ότι η θεσμική «θωράκιση» του Συστήματος Υγείας , ειδικά στον τομέα του φαρμάκου και των προμηθειών , αποτελεί κρίσιμη πολιτική προτεραιότητα για τον Υπουργείο Υγείας που μπορεί να υλοποιηθεί μόνο μέσα από «δικλείδες ασφαλείας» που δεν θα επιτρέπουν τη σπατάλη και τη διαφθορά και μέσα από μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίζουν την πρόσβαση όλων όσων έχουν ανάγκη σε τεκμηριωμένη και ποιοτική ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως κλέβεται το ΑΜΚΑ των ασθενών στο παράνομο εμπόριο φαρμάκων! Όλα τα σενάρια

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button