ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπ.Υγείας: «Γίνονταν δωρεές υλικών από ασθενείς για τα χειρουργεία στο ΑΧΕΠΑ»! Τι διερευνάται

Τη διαπίστωση έκαναν και επισήμως οι λεγόμενοι «ράμπο υγείας» (ΣΕΥΥΠ) μαζί με τον διοικητή της 4ης υγειονομικής Περιφέρειας που επισκέφθηκαν το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης . Αυτό που μένει τώρα να διαπιστωθεί είναι αν πότε και από ποιον έγιναν τυχόν παρακάμψεις στη λίστα χειρουργείων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ασθενείς που επρόκειτο να υποβληθούν σε επέμβαση, πλήρωναν τα χειρουργικά υλικά με μορφή δωρεών προς το νοσοκομείο, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο καλύτερη θέση στη λίστα αναμονής του χειρουργείου.

Κλιμάκιο επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ καθώς και ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης με το νέο διοικητή του νοσοκομείου, Αναστάσιο Σπανό πραγματοποίησαν συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και διαπίστωσαν ότι πράγματι έχουν εγκριθεί δωρεές υλικών με ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ στο οποίο συμμετέχει και εκπρόσωπος των εργαζομένων. «Τις επόμενες μέρες θα διερευνηθεί κατά πόσο αυτές οι δωρεές είχαν ονομαστικό αποδέκτη, ποιες κλινικές εμπλέκονται και σε τι βάθος χρόνου» σημειώνει το υπουργείο Υγείας.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επισημαίνει ότι δεν είχαν καταγγελθεί στο παρελθόν τα γεγονότα αυτά και προσθέτει: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύεται ότι η ΥΠΕ και ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου θα διερευνήσουν την υπόθεση σε βάθος και καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή στη διαιώνιση φαινομένων εκμετάλλευσης των ασθενών και οικονομικών συναλλαγών για την παράκαμψη της λίστας αναμονής του χειρουργείου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προ των πυλών η εγκύκλιος για τις λίστες χειρουργείων στα νοσοκομεία! Οι αντιδράσεις και τα προσκόμματα

Για επέμβαση στο ΕΣΥ μόνο με σειρά προτεραιότητας! Τι φέρνει το «παράλληλο πρόγραμμα» στα χειρουργεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button