ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπ.Υγείας για θάνατο 4χρονης στην Κρήτη: «Θα διερευνηθούν πλήρως τα αίτια»!

Ο θάνατος της μικρής προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση καθώς εισήχθη υγιής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε μια επέμβαση ρουτίνας για «κρεατάκια» αλλά τελικώς έσβησε μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης.
Οι γιατροί είχαν μιλήσει για επιπλοκές αλλά δεν κατέστη δυνατό να βρεθούν τα αίτια του θανάτου της άτυχης 4χρονης.

«Θα αποδοθούν ευθύνες»

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι: «Κατανοώντας την ευαισθησία που προκαλείται από ένα τέτοιο τραγικό συμβάν και πάντα με σεβασμό στον πόνο και στην οδύνη των γονέων, έχει φροντίσει να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού έτσι ώστε να δοθούν πειστικές απαντήσεις και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες εφόσον προκύψουν».

Όπως διευκρινίζεται: «Την επόμενη μέρα από τον θάνατο της 4χρονης (29.12.2015) ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ- Γ.Ν. «Βενιζέλειο» ο οποίος εκτελεί χρέη διοικητή, έδωσε εντολή για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης. Παράλληλα, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος και σε συνεννόηση με το Υπουργείο, ζήτησε όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τη διοίκηση του Βενιζέλειου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ενδεδειγμένη ελεγκτική παρέμβαση του Σώματος».

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η τελική ιατροδικαστική έκθεση με βάση τις τοξικολογικές εξετάσεις που εκκρεμούν και η οποία αναμένεται να προσδιορίζει τα ακριβή αίτια θανάτου της 4χρονης.

Το υπουργείο Υγείας υπογραμμίζει ότι ήταν ενήμερο από την πρώτη στιγμή για το συμβάν και για τις ενέργειες που έχουν γίνει, ενώ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι θα ελεγχθεί κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης, θα τηρηθούν στο ακέραιο οι νόμιμες διαδικασίες και θα αποδοθούν οι ενδεχόμενες ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση.

«Για την πολιτική ηγεσία προέχει- πέρα από την απόδοση ευθυνών- η προάσπιση της αξιοπιστίας του δημόσιου συστήματος υγείας και της ασφαλούς και αποτελεσματικής φροντίδας των ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας» τονίζεται χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ και ερωτηματικά για το θάνατο 4χρονου στην Κρήτη σε επέμβαση για «κρεατάκια»!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button