ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπ.Υγείας για Novartis: Πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα από τη ζημιά του δημοσίου! Τι δήλωσε για τους γιατρούς

Ο Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο της Πελοποννήσου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υπόθεση Novartis που έχει αναστατώσει τις τελευταίες εβδομάδες την πολιτική ζωή του τόπου.

Ο υπουργός Υγείας μάλιστα επεσήμανε ότι θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα από τη ζημιά που προκλήθηκε στο ελληνικό δημόσιο αλλά και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που προκύπτουν.

Από την άλλη ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν ενοχοποιούνται συλλήβδην όλοι οι γιατροί ή άλλες κοινωνικές ομάδες, δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει διαμαρτυρία από τον ιατρικό κόσμο σχετικά με τις ευθύνες που επιχειρείται να αποδοθούν στους γιατρούς. Διαβάστε ΕΔΩ τι ελέγχθη από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο: “Εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους με καθυστέρηση μηνών! Το έγγραφο που έβαλε φωτιά στον κλάδο”

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πάντως ότι δεν υπάρχει ομερτά σημειώνοντας: “Δεν υπάρχει καμία διάθεση συγκάλυψης και “ομερτά” ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα ούτε βεβαίως συνολικής ενοχοποίησης συγκεκριμένων ομάδων (γιατρών, πολιτικών, δημοσιογράφων κλπ).

Ταυτόχρονα, όμως, είναι εξίσου κρίσιμο να προωθηθούν εξυγιαντικές παρεμβάσεις και να μπουν δικλείδες ασφαλείας για τη θωράκιση του συστήματος ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα του παρελθόντος που οδήγησαν στην κατασπατάληση πόρων και στο λεγόμενο “πάρτι” στο χώρο της υγείας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναζητούνται κι άλλοι γιατροί που συνεργάσθηκαν με τη Novartis! Ποιες χρονιές εξετάζονται

Υπόθεση Novartis: Φύλλο και φτερό τα οικονομικά 4000 γιατρών! Τι θα ελέγξουν οι αρχές

Σχετικά Άρθρα

Back to top button