ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπ.Υγείας: Δεν απολύεται κανένας επικουρικός! Τι αναφέρει σε επείγουσα εγκύκλιο

Ειδικότερα μετά το σάλο που προκλήθηκε από την απόφαση του ΣτΕ που αναφέρει ότι όλες οι παρατάσεις των συμβάσεων των επικουρικών άνω των 24 μηνών είναι παράνομες, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με εγκύκλιό της επισημαίνει πως η μισθοδοσία θα συνεχισθεί κανονικά όπως και η εργασία του επικουρικού προσωπικού. Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ: “Νέο “χαστούκι” σε επικουρικούς και νοσοκομεία! Αιφνίδια απόλυση πριν τη λήξη της σύμβασης”

Το υπουργείο Υγείας τονίζει σε εγκύκλιό του προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) ότι έχει αποφασισθεί και επίκειται άμεση νομοθετική ρύθμιση η οποία διασφαλίζει τη συνέχιση των συμβάσεων και της εργασιακής σχέσης του επικουρικού προσωπικού στο οποίο αναφέρεται η απόφαση του ΣτΕ.

Γι αυτό και υπογραμμίζει: “καμία απολύτως ς απόλυση ή λύση σύμβασης επικουρικού προσωπικού δε θα υπάρξει, ακόμη και εάν, συνεπεία παρατάσεων, η διάρκεια της σχετικής σύμβασης έχει υπερβεί τους 24 μήνες”. Διαβάστε ΕΔΩ τι ανάφερε ο Παύλος Πολάκης: “Ετοιμάζεται προκήρυξη για μόνιμες προλήψεις γιατρών προσωπικού στα Νοσοκομεία με μοριοδότηση των επικουρικών!”

Σχετικά με τους μισθούς υπογραμμίζει μάλιστα ότι η καταβολή των αποδοχών συνεχίζεται και γίνεται κανονικά χωρίς να χρειάζεται η προηγούμενη θεώρηση των αντίστοιχων ενταλμάτων πληρωμών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button