ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπ.Υγείας: Δεν θα δώσει ο ΕΟΠΥΥ τα χρήματα για εξετάσεις που θα πληρώσουν οι ασθενείς στα διαγνωστικά κέντρα! Νέο μπάχαλο

Λάδι στην φωτιά έριξε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δύο ώρες μετά την απόφαση του συντονιστικού οργάνου των εργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων να κάνουν μπλόκο στον ΕΟΠΥΥ και να μη δέχονται τα παραπεμπτικά από τους ασφαλισμένους.

Κάτι που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που θα θέλουν να κάνουν εξετάσεις τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να πληρώνουν το 85% της αξίας τους ενώ το 15% που αντιστοιχεί στη συμμετοχή τους δεν θα τα καταβάλουν έπειτα από απόφαση των διαγνωστικών στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής.

Στις περιπτώσεις αυτές οι ασθενείς παίρνουν μετά τις αποδείξεις τις πηγαίνουν στον ΕΟΠΥΥ για να εισπράξουν όλο το ποσό. Διαβάστε ΕΔΩ όλη την απόφαση των διαγνωστικών κέντρων: «Διαγνωστικά Κέντρα: Τέλος οι δωρεάν εξετάσεις με τον ΕΟΠΥΥ!»

Ωστόσο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, είπε μιλώντας στην κρατική ΕΡΤ ότι δεν προβλέπεται διαδικασία αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους γιατί τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια έχουν συνάψει σύμβαση με τον Οργανισμό.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο κλάδος έχει αρχίσει ήδη να συγκεντρώνει υπογραφές μέσω του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας αλλά και των περισσότερων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργαστηριακοί γιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα σε καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Το αδιαχώρητο στα Δημόσια Νοσοκομεία

Έτσι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στα εξωτερικά ιατρεία των δημοσίων Μονάδων και στα Κέντρα Υγείας όπου οι ασφαλισμένοι μπορούν να κάνουν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις.
Την κατάσταση αυτή προέβλεψε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός γεγονός που θα πλήξει την εικόνα της κυβέρνησης προεκλογικά, και για αυτό το λόγο έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα διευκολύνει τις διαδικασίες των επισκέψεων στις δημόσιες μονάδες ώστε οι ασθενείς να κάνουν δωρεάν τις εξετάσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Το νέο όριο δαπανών για τις διαγνωστικές εξετάσεις! Πόσα χρήματα θα δοθούν το 2019

Διαγνωστικές εξετάσεις με το σταγονόμετρο από τις αρχές Ιουλίου! Τι αλλάζει

ΕΟΠΥΥ: Άγριο κούρεμα σε μαγνητικές, αξονικές και μαστογραφίες με νέα απόφαση! Τι αλλάζει για ασθενείς και διαγνωστικά κέντρα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πόσο κουρεύτηκαν τα χρήματα για τις διαγνωστικές εξετάσεις τα τελευταία τρία έτη!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button