ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπ.Υγείας: Εμβόλια υπάρχουν για την ιλαρά! Που οφείλονται οι ελλείψεις

Συγκεκριμένα το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι υπάρχει επάρκεια σκευασμάτων, καθώς τα αποθέματα ανέρχονται σε 100.000 εμβόλια. Δείτε ΕΔΩ τι είχαν καταγγείλλει γιατροί και φαρμακοποιοί: “Άδεια τα ράφια των φαρμακείων από τα εμβόλια της ιλαράς! Τι φταίει”

«Οι όποιες ελλείψεις υπάρχουν αυτές τις μέρες στα φαρμακεία, οφείλονται στην αυξημένη ζήτηση λόγω της σύστασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για άμεσο εμβολιασμό ενηλίκων και παιδιών εξαιτίας της επιδημικής έξαρσης ιλαράς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πρόσφατα και στην Ελλάδα» επισημαίνεται από το υπουργείο Υγείας.

Γι αυτό το λόγο, ο ΕΟΦ μετά από συνεννόηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες που εισάγουν τα εν λόγω εμβόλια, διασφάλισε ότι

α) από αύριο θα ανανεωθεί το stock των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών και

β) από εδώ και στο εξής ο εφοδιασμός θα είναι συχνότερος λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Τέλος, όσον αφορά τους πληθυσμούς Ρομά, το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιεί από τον Αύγουστο, με κινητή μονάδα, έκτακτη δράση εμβολιασμού σε παιδιά.

Μέχρι και την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 1.056 εμβολιασμοί για ιλαρά- παρωτίτιδα- ερυθρά και η δράση συνεχίζεται μέχρι να εμβολιαστούν τα παιδιά Ρομά σε όλους τους καταυλισμούς της επικράτειας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button