ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπ.Υγείας: «Θα βελτιώσουμε τους όρους των οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ»! Τι είπε για τις ΤΟΜΥ

Σε αλλαγές τόσο στις συνθήκες εργασίας όσο και στις αμοιβές των ιδιωτών γιατρών που θα συμβληθούν ως οικογενειακοί με τον ΕΟΠΥΥ, επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο αφού μέχρι και σήμερα το ενδιαφέρον των ιδιωτών γιατρών (Παθολόγων, Γενικών Γιατρών και Παιδιάτρων) να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ είναι αναιμικό.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Κώστα Μπαριώτα σχετικά με το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπεραμύνθηκε των αλλαγών τόσο με τις ΤΟΜΥ όσο και με τις νέες συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Αλλαγές στις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ

Ο κ.Ξανθός παραδέχτηκε ωστόσο ότι υπάρχουν προβλήματα και καθυστερήσεις, ενώ προανήγγειλε αλλαγές και βελτιώσεις στις συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δώσαμε τη δυνατότητα να ανοίξει το σύστημα που ήταν κλειστό και σε νέους γιατρούς και είναι ανοιχτή η πρόσκληση από τον ΕΟΠΥΥ, με αυτές τις συνθήκες και τους όρους που έχουμε, τις συμβάσεις και που θα προσπαθήσουμε και ήδη το έχουμε κάνει μία φορά να τις βελτιώσουμε». Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τι αλλαγές είχε προαναγγείλει σε συνάντηση με τους Παθολόγους: «Ετοιμάζονται αλλαγές στον οικογενειακό γιατρό μετά το ναυάγιο! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας για γιατρούς και πολίτες»

Πάντως ο Ανδρέας Ξανθός επεσήμανε ότι σήμερα υπάρχουν 16 μήνες μετά την ψήφιση του νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα, 110 νέες δημόσιες δομές (ΤΟΜΥ) «που λειτουργούν με προβλήματα όχι με τη στελέχωση που θα θέλαμε, με την πλήρη επάρκεια ιδιαίτερα σε Ιατρικό δυναμικό» παραδέχτηκε.

Σε ότι αφορά το κόστος των νέων Μονάδων υπογράμμισε ότι αυτό κινείται στα 70 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ενώ θα υπάρχει σταδιακή εμπλοκή του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα καλυφθεί από εθνικούς Πόρους το κόστος μετά τη λήξη της χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκούς πόρους.

Σε ότι αφορά το προσωπικό των ΤΟΜΥ ανέφερε ότι με τη νέα προκήρυξη στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρχουν 500 οικογενειακοί γιατροί για τις ΤΟΜΥ και περίπου 1.000 άτομα λοιπό προσωπικό, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας και διοικητική υποστήριξη.
Για τον ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι ήδη έχουν συμβληθεί 700 οικογενειακοί γιατροί ενώ 1.800.000 πολίτες έχουν εγγραφεί σε οικογενειακούς γιατρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται τρίτη και καλύτερη νέα προκήρυξη για προσωπικό στις ΤΟΜΥ στις αρχές του 2019! Όλες οι πληροφορίες

Δείτε σε ποιες περιοχές της Ελλάδος υπάρχουν οικογενειακοί γιατροί και πόσοι! Όλοι οι πίνακες

Οικογενειακός γιατρός ετών …75! Οι νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με γιατρούς 3ης ηλικίας

Τι προτείνει το υπ.Υγείας για τις νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες για τις αμοιβές

Σχετικά Άρθρα

Back to top button