ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Υπ.Υγείας: «Θα είμαι αμείλικτος με τη διαφθορά των γιατρών»! Τι είπε για προσλήψεις

Στη διασύνδεση όλων των πληροφοριακών συστημάτων της Υγείας, στο νέο TAXIS δηλαδή που θέλει να δημιουργήσει, φαίνεται πως στηρίζει τις προσπάθειες του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για να χτυπήσει τη διαφθορά στο ιατρικό σώμα.

Ο υπουργός Υγείας σε συνάντηση που είχε με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας κάλεσε τους εκπροσώπους του κλάδου να συμβάλουν στο έργο αυτό λέγοντας πως θα πρέπει να είναι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή. «Πρώτη προτεραιότητα είναι η υγεία των πολιτών. Θα αγωνιστώ παράλληλα και για την αξιοπρέπεια του κλάδου των ιατρών, αλλά όπου εντοπίζεται διαφθορά θα είμαι αμείλικτος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Σε ότι αφορά τις άμεσες προσλήψεις του ιατρικού προσωπικού που ζήτησε ο ΙΣΑ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως έχει ήδη δώσει οδηγία στον ΑΣΕΠ για την ενεργοποίηση παλαιότερων διαγωνισμών με σκοπό την πρόσληψη 1.000 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Σε ότι αφορά πάντως τη πρόσληψη επικουρικών γιατρών αυτή θα γίνει σταδιακά καθώς όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr (Κλικ ΕΔΩ), εξετάζονται νέα κίνητρα όπως η παράταση των συμβάσεων των επικουρικών για 3 χρόνια τόσο στο ΕΣΥ όσο και στο ΠΕΔΥ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button