ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπ.Υγείας: «Θα εξοφλήσουμε ιδιώτες και νοσοκομεία μετά την αξιολόγηση!»

Ο Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στο συνέδριο “THE FUTURE OF HEALTHCARE IN GREECE”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι μετά την τελική συμφωνία-αξιολόγηση θα δοθούν όλα τα χρήματα που οφείλονται από ληξιπρόθεσμες οφειλές.

«Μετά την αξιολόγηση θα καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου. Έχουμε συνεννοηθεί με το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν όλοι οι προμηθευτές.
Για πρώτη φορά ο ΕΟΠΥΥ εξασφαλίζει πόρους για δημόσιες δομές και θα πληρώσει τα χρέη του στα δημόσια νοσοκομεία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ξανθός. Διαβάστε ΕΔΩ πόσα μετρητά θα πάρει τις πρώτες ημέρες ο ΕΟΠΥΥ: “Πόσα θα πάρει ο ΕΟΠΥΥ από την πολυπόθητη δόση των δανειστών! Όλες οι πληροφορίες”

Ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, επεσήμανε ωστόσο ότι: «Κλείνει ένας κύκλος ανασφάλειας για το μέλλον. Η αξιολόγηση του προγράμματος που υλοποιούμε θα κλείσει και η οικονομία και η κοινωνία θα πάρουν μια ανάσα.

Θα υπάρξει προοπτική επανεκκίνησης της αναπτυξιακής πορείας στη χώρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, αλλά με δίκαιη κατανομή του βάρους.
Η κρίση δεν παράγει μόνο φτώχεια, αλλά και αρρώστια, λόγω των ψυχοσωματικών διαταραχών του πληθυσμού».

Παραδέχτηκε πάντως ότι στο σύστημα συνεχίζουν να υπάρχουν έντονες δυσκολίες ενώ μίλησε για ακόμη μία φορά για τις προσλήψεις που θα γίνουν: “Δεν έχουμε κανένα λόγο να ωραιοποιούμε καταστάσεις. Υπάρχουν στρεβλώσεις του παρελθόντος που ακόμα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. Πέρσι δεν είχαμε χρονιά κανονικότητας. Φέτος εξετάσαμε το θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προχωρούμε με δέσμη προσλήψεων για την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας” ανέφερε ο υπουργός Υγείας από το βήμα του συνεδρίου.

Ωστόσο όπως φαίνεται οι περισσότερες από αυτές τις προσλήψεις θα γίνουν με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπει το νομοσχέδιο που προωθείται: “Γιατροί και νοσηλευτές με «μπλοκάκι» σε Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας! Οι λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου”.

Κατά τα άλλα ο Ανδρέας Ξανθός μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται για “ηθικοποίηση” του συστήματος Υγείας. “Μπορούμε λοιπόν να συνεργαστούμε με τις υγιείς δυνάμεις στο χώρο της υγείας. Δεν θα μείνουμε στις παθογένειες του παρελθόντος και προχωρούμε σε μια «ηθικοποίηση» του χώρου της υγείας.

Η κοινωνία έχει κουραστεί και βαρεθεί να ακούει λόγια που διαψεύδονται. Σήμα μας είναι η αξιοπιστία και έχουμε την πολιτική βούληση, για να προχωρήσουμε με νέο σχέδιο” κατέληξε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνελήφθη ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του «Ντυνάν» Αν.Μαρτίνης!

Ως Γενικοί Γιατροί εντάσσονται στο ΕΣΥ οι γιατροί χωρίς ειδικότητα του ΠΕΔΥ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button