ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπ. Υγείας: Με έκτακτη τροπολογία αναγκάζει τους γιατρούς να πληρώσουν χαράτσια και περικοπές από το 2012! Τι προβλέπει

Στη Βουλή φέρνει το υπ. Υγείας την τροπολογία βάση της οποίας οι γιατροί θα κληθούν άρον άρον να συμφωνήσουν με τον συμψηφισμό που τους προτείνει ο ΕΟΠΥΥ για να επιστρέψουν στον Οργανισμό συνολικά 350.000.000 Ευρώ από το 2012 έως το 2015 ως clawback και rebate.

Διαβάστε ΕΔΩ τι ζητά ο ΕΟΠΥΥ από τους γιατρούς και πως απάντησε ο κλάδος: «Γιατροί προς ΕΟΠΥΥ: Πληρώστε πρώτα τα χρέη σας και μετά οι συμψηφισμοί! Τι ζητούν»

Μάλιστα όσοι γιατροί είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουν στη διαδικασία θα πρέπει να κάνουν έως τις 5 Νοεμβρίου αρνητική δήλωση. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να πιεστούν οι γιατροί και άλλοι πάροχοι υγείας να μπούν στη διαδικασία αυτή.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα λογιστικό τρικ, ώστε να πειστεί η τρόικα ότι υπάρχει πλεόνασμα στον ΕΟΠΥΥ  και έτσι να ανάψει το πράσινο φως για να δώσει η κυβέρνηση το κοινωνικό μέρισμα.

Να σημειωθεί εδώ, ότι πολλοί γιατροί καi άλλοι πάροχοι που φαίνεται να χρωστούν στον ΕΟΠΥΥ είχαν αρνηθεί να μπούν στη διαδικασία του συμψηφισμού αφού δεν αποδέχονται τα ποσά.

Εντυπωσιακό πάντως είναι το γεγονός ότι την Τετάρτη έγινε γνωστή απόφαση του ΣτΕ με την οποία, ακυρώθηκαν αποφάσεις του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, που έγιναν το 2012 και με τις οποίες αποφασίσθηκε η μείωση τιμών ορισμένων εξετάσεων (μαγνητικών και αξονικών τομογραφιών, μικροβιολογικών, βιοχημικών, ορμονολογικών και ανοσολογικών) ως ανυπόστατες και ακυρωτέες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανατροπή: Στον αέρα τα κουρέματα στις αποζημιώσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Τι αποφάσισε το ΣτΕ

«Κουρεύονται» και οι επισκέψεις στους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ! Τι αλλάζει

Στα άκρα οι σχέσεις ΕΟΠΥΥ-«κλινικαρχών»! Μένουν χωρίς νοσηλείες οι ασφαλισμένοι;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button