ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπ.Υγείας: Ξεκινήστε τώρα τα «ηλεκτρονικά ραντεβού» για το ΠΕΔΥ! Επείγουσα εγκύκλιος

Μπορεί το ΠΕΔΥ να μη διαθέτει ακόμη γιατρούς και το απαραίτητο προσωπικό, αλλά τουλάχιστον οι ασθενείς θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με τους γιατρούς που έχουν απομείνει μέσα από το ίντερνετ δωρεάν.

Άλλωστε η ηλεκτρονική πλατφόρμα από την ΗΔΙΚΑ είναι έτοιμη εδώ και καιρό. Διαβάστε ΕΔΩ όλο ρεπορτάζ που αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Ξεκινούν «ηλεκτρονικά ραντεβού» για το ΠΕΔΥ! Πως θα βρίσκουμε γιατρό»

Και η διαδικασία είναι επείγουσα καθώς έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, συμφωνήθηκε πριν λίγες ημέρες να «μπει μπροστά» η διαδικασία με γρήγορους ρυθμούς.

Ωστόσο φαίνεται πως ορισμένες Υγειονομικές Περιφέρειες δεν ακολουθούν τους ρυθμούς αυτούς. Αποτέλεσμα είναι να σταλεί επείγουσα εγκύκλιος από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Σταμάτη Βαρδαρό για να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αφού είχαν δοθεί και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων στην εγκύκλιό του ο κ.Βαρδαρός: «Έχει διαπιστωθεί ότι πολλές από τις δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών Π.Φ.Υ. του Π.Ε.Δ.Υ. δεν έχουν εφαρμόσει έως σήμερα τις οδηγίες της Εγκυκλίου για την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας του νέου συστήματος, παρόλο που είχαν τεθεί και σχετικά χρονοδιαγράμματα.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως άμεσα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη του συνόλου των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Π.Φ.Υ. του Π.Ε.Δ.Υ. αρμοδιότητάς σας στο νέο σύστημα προγραμματισμού ραντεβού μέσω διαδικτύου χωρίς χρέωση, προκειμένου να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι πολίτες και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. »

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

ΠΕΔΥ τηλεφωνικά ραντεβού

ΠΕΔΥ 2

Πάντως για να καλυφθούν τα κενά στο ΠΕΔΥ και να έχουν και ένα νόημα τα «ηλεκτρονικά ραντεβού» το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε ανακατανομή προσωπικού από το ΠΕΔΥ προς τα νοσοκομεία και αντίστροφα.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Σταμάτης Βαρδαρός, θα γίνει ανακατανομή του προσωπικού προκειμένου να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο οι εργαζόμενοι στο σύστημα. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για τις μετακινήσεις του προσωπικού: «ΠΕΔΥ: Ξεκινούν μετακινήσεις γιατρών-προσωπικού από και προς τα νοσοκομεία! Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται»

Βέβαια μπορεί προς ώρας να καλυφθούν κάποια κενά, αλλά όπως παραδέχεται και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα χρειαστούν προσλήψεις για να μπορεί το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να λειτουργήσει σωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος τα ιδιωτικά ιατρεία για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ! Όλες οι προθεσμίες του υπ.Υγείας

Σάλος στους γενικούς γιατρούς για την απονομή τίτλου ειδικότητας σε ανειδίκευτους γιατρούς του ΠΕΔΥ!

Ως Γενικοί Γιατροί εντάσσονται στο ΕΣΥ οι γιατροί χωρίς ειδικότητα του ΠΕΔΥ!

Γιατροί και νοσηλευτές με «μπλοκάκι» σε Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας! Οι λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου

Ξεκινούν «ηλεκτρονικά ραντεβού» για το ΠΕΔΥ! Πως θα βρίσκουμε γιατρό

Σχετικά Άρθρα

Back to top button