ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπ.Υγείας: Τι θα αλλάξουμε στο φάρμακο!

Ο κ. Ξανθός μιλώντας στο συνέδριο «The Future of Healthcare in Greece» επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι θα προχωρήσει σε σειρά αλλαγών στον τομέα του φαρμάκου, κάτι που εξάλλου έχει δρομολογηθεί εδώ και καιρό.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα αναβαθμιστεί το σύστημα της διαπραγμάτευσης της τιμής των φαρμάκων ενώ διαβεβαίωσε πως αρά τις αλλαγές, οι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση σε νέα καινοτόμα φάρμακα, καθώς υπάρχει ανησυχία ότι μπορεί στη χώρα μας να μη φθάνουν νέες θεραπείες.

«Προέχει να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση των πολιτών στα αναγκαία φάρμακα, είτε αυτά αφορούν στα αξιόπιστα φτηνά φάρμακα για χρόνιες παθήσεις, είτε στα σύγχρονα καινοτόμα, που αυτή την περίοδο έρχονται στην κυκλοφορία».

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Αλλάζει όλο το τοπίο στα φάρμακα με νέο νομοσχέδιο! Ποιος γίνεται ο ισχυρός «παίκτης»

Tαυτόχρονα ο κ.Ξανθός υπογράμμισε πως και τεχνικά θα υπάρξουν βελτιώσεις και αλλαγές τόσο στο νέο σύστημα αξιολόγησης όσο και στη διαπραγματευτική διαδικασία.

 

 

 

 

 

 

 

«Μεθοδεύονται αλλαγές στο πεδίο της αξιολόγησης και είναι υπό εφαρμογή ο νόμος για την επιτροπή ΗΤΑ. Σιγά σιγά, θα αρχίσει να λειτουργεί και να προχωρά στην αξιολόγηση φαρμάκων, όχι μόνο με οικονομικά κριτήρια. Επίσης γίνεται σοβαρή αναβάθμιση στο πεδίο της διαπραγμάτευσης.  Η νέα επιτροπή που θα συγκρατηθεί θα μπορέσει να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί  από την προϋπάρχουσα επιτροπή».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: “Έτοιμη η επιτροπή για τον φορέα που θα αξιολογεί και θα εγκρίνει τα νέα φάρμακα! Όλες οι πληροφορίες”

 Συμμαχίες με το Νότο

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση προτίθεται να συνεχίσει τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει με άλλες χώρες του Νότου προκειμένου να επιτευχθούν καλύτερες τιμές στα φάρμακα και μάλιστα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Πέρα από τις προσπάθειες σε εθνικό επίπεδο, χρειάζεται και μια ένταση των προσπαθειών για την ολοκλήρωση της διακρατικής συνεργασίας, όπως οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, η Πρωτοβουλία της Βαλέτα, ώστε να υπάρχει μια σοβαρή διαπραγμάτευση με τη φαρμακοβιομηχανία της χώρας» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Πρόεδρος της Merck Γ.Βλόντζος αποκλειστικά στο HealthReport.gr για τις εκλογές στον ΣΦΕΕ: “Τι θα κάνω αν εκλεγώ”

Έρχεται ο φορέας που θα αξιολογεί τα νέα φάρμακα πριν αποζημιωθούν! Τι δήλωσε ο υπ. Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button