ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Φάρμακα στους πληγέντες από τις Ελληνικές Φαρμακευτικές Εταιρείες! Τι συγκεντρώνουν

Το κακό φάνηκε νωρίς. Τα αποκαΐδια πήραν μαζί τους ανθρώπινες ζωές και άφησαν πίσω τραυματίες και εγκαυματίες να παλεύουν για τη ζωή τους αλλά και για την ηρεμία της ψυχής τους.

Στον αγώνα αυτό απαιτούνται και φαρμακευτικά σκευάσματα αλλά και υγειονομικό υλικό, καθώς δεκάδες συνάνθρωποι μας οι οποίοι μπορεί να έχουν υποστεί και εγκαύματα, αρνούνται να απομακρυνθούν από τις περιουσίες τους. Αντίστοιχες ανάγκες υπάρχουν και στις Υγειονομικές Μονάδες.

Γι’ αυτό και ήδη οι τοπικές αρχές στη Ραφίνα και στο Μάτι έχουν ζητήσει τη συμβολή των συμπολιτών μας για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες για φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

Ήδη από τη Δευτέρα αθόρυβα οι Ελληνικές Φαρμακευτικές Εταιρείες με τον συντονισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) άρχισαν να συγκεντρώνουν τα απαραίτητα σκευάσματα αλλά και υγειονομικό υλικό που τους ζητήθηκε τόσο από τους Δήμους των πληγεισών περιοχών όσο και από το υπουργείο Υγείας.

Μάλιστα γίνεται σταδιακή συγκέντρωση των σκευασμάτων ώστε να επιλεγούν όσα πραγματικά χρειάζονται, καθώς στις περιπτώσεις αυτές απαιτούνται συγκεκριμένα υλικά για την αντιμετώπιση των τραυμάτων αλλά και των εγκαυμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανείπωτη τραγωδία: Μακραίνει ο θλιβερός κατάλογος των νεκρών από τις πυρκαγιές

Ανησυχία για τη Δημόσια Υγεία στις πυρόπληκτες περιοχές! Επιτόπου κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button