Ειδήσεις Υγείας

Φαγούρα: Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες

Αν και δεν είναι επικίνδυνη για την υγεία, ίσως η φαγούρα να οφείλεται σε μια αλλεργία ή σε άλλη δερματική πάθηση, όπως η ψωρίαση ή να αποτελεί σύμπτωμα κάποιας άλλης σοβαρής νόσου.

Οι πάσχοντες για να ανακουφιστούν από την ενόχληση πολύ συχνά ξύνουν την περιοχή με συνέπεια το πρόβλημα να γίνεται εντονότερο.

Ορισμένες από τις αιτίες που ενοχοποιούνται για τον κνησμό είναι η ξηροδεμία, η δερματίτιδα εξ επαφής, η ατοπική δερματίτιδα, η κνίδωση, η ψωρίαση, η ψώρα και η ανεμοβλογιά.

Tο άγχος προκαλεί φαγούρα…

Όπως αναφέρουν οι δερματολόγοι ο κνησμός αποτελεί μια μορφή σωματοποίησης του άγχους. Συνήθως οι περιοχές του σώματος στις οποίες… ξεσπούν οι αγχωμένοι είναι ο αυχένας και τα γεννητικά όργανα.

Δεν είναι λίγες οι φορές, όπου η  φαγούρα μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ορισμένων φαρμάκων, όπως αντιβιοτικά, αντιμυκητιασικά ή αναλγητικά που μπορεί να προκαλέσουν εκτεταμένο εξάνθημα και κνησμό.

Κάποιες φορές οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αισθάνονται φαγούρα στην κοιλιά, στους μηρούς, στο στήθος και στα χέρια.

Επιπλέον άλλες παθήσεις που επηρεάζουν τα νεύρα, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο σακχαρώδης διαβήτης και ο έρπης ζωστήρας μπορεί να προκαλέσουν κνησμό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button