ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Φακελάκι και…έξω από το ΕΣΥ! Τι θα αλλάξει για τους επίορκους γιατρούς

Νέα εποχή φαίνεται ότι έρχεται σύντομα για τους γνωστούς … «φακελάκηδες» του ΕΣΥ που δε διστάζουν να ζητούν χρήματα από τους ασθενείς ακόμη και μέσα στην κρίση.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι μετά και τις πιέσεις της τρόικας να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, μελετά τρόπους να εξοβελίζονται από τα δημόσια νοσοκομεία οι επίορκοι γιατροί που συλλαμβάνονται να παίρνουν φακελάκι.

Πρόκειται για δεκάδες περιπτώσεις νοσοκομειακών γιατρών που ναι μεν πιάστηκαν στα πράσα να δωροδοκούνται αλλά οι υποθέσεις τους εκτός από τη δικαιοσύνη εκκρεμούν και στα πειθαρχικά συμβούλια.

Πρόκειται πάντως για τον πιο δύσκολο γρίφο για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς οι υποθέσεις των γιατρών που παίρνουν φακελάκια στα νοσοκομεία συνήθως αργούν να εκδικασθούν στις δικαστικές αίθουσες, με αποτέλεσμα να περνά ακόμη και το διάστημα της αργίας στην οποία τίθενται.

Εκτός αυτού βέβαια νωπή είναι ακόμη η …γκάφα που είχε κάνει πέρυσι η κυβέρνηση καθώς με νόμο του Κατρούγκαλου δόθηκε πράσινο φως να επιστρέψουν οι επίορκοι γιατροί κανονικά στις θέσεις τους. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ το ρεπορτάζ που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr και ανάγκασε την κυβέρνηση να οπισθοχωρήσει εκδίδοντας νέα διευκρινιστική εγκύκλιο: «Απίστευτο: Επιστρέφουν με νόμο οι επίορκοι γιατροί στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες»

Πλέον μετά τις πιέσεις της τρόικας να ισχύει στο δημόσιο τομέα ότι και στον ιδιωτικό και ουσιαστικά μόλις ένας δημόσιος υπάλληλος υποπέσει σε σοβαρή παράβαση, να απολύεται άμεσα και με διαδικασίες εξπρές, η κυβέρνηση λένε πηγές του HealthReport.gr αναζητά τρόπους εφαρμογής της οδηγίας στην Υγεία.

φακελάκι γιατρός

Εξάλλου θα επρόκειτο για ένα θετικό ξεκαθάρισμα εάν σκεφτεί κανείς ότι καθημερινά ασθενείς που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, εκβιάζονται εμμέσως από «φακελάκηδες» γιατρούς να δώσουν χρήματα προκειμένου να χειρουργηθούν ή να εξυπηρετηθούν άμεσα.

Για την κυβέρνηση το ξεκαθάρισμά αυτό ειδικά στο χώρο της Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, έλεγε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος στο HealthReport.gr. Γι αυτό άλλωστε και προωθούνται οι λίστες στα χειρουργεία ώστε να μη ζητείται φακελάκι από τους ασθενείς. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Στοπ στα χειρουργεία ρουσφέτια στα Νοσοκομεία! Όλη η απόφαση για τις λίστες προτεραιότητας»

Άγνωστο παραμένει πάντως πως θα απομακρύνονται άμεσα οι “φακελάκηδες από τα νοσοκομεία τη στιγμή που ακόμη και σήμερα εκκρεμούν πολλές υποθέσεις στα πειθαρχικά συμβούλια.

Μάλιστα με βάση εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που είχε εκδοθεί στις αρχές του 2016, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι μεταξύ αυτών και γιατροί και εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία, είναι σε αναστολή καθηκόντων θα πρέπει να λαμβάνουν κανονικά τις αποδοχές τους μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την υπόθεση τους από τα πειθαρχικά όργανα ή τη δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΥ: Τελικά πόσοι επίορκοι γιατροί τιμωρούνται για τα «φακελάκια»; Τι δείχνουν τα στοιχεία

Το φακελάκι ζει και βασιλεύει! Στη φάκα δυο γιατροί και ένας νοσηλευτής στον Ευαγγελισμό

Πανικός στην κυβέρνηση για την επιστροφή των «φακελάκηδων» στο ΕΣΥ! Νέα επείγουσα εγκύκλιος Κατρούγκαλου

Αναστάτωση από την επιστροφή «γιατρών με φακελάκι»!

Νοσοκομειακοί γιατροί κατά Γενικού Γραμματέα του υπ.Υγείας για τους «φακελάκηδες» που επιστρέφουν!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button