ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Φαρμακαποθηκάριοι κατά υπ.Υγείας: «Παρανομούν» με τη νέα λίστα φαρμάκων! Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη

Λάβροι κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας εμφανίστηκαν οι φαρμακαποθηκάριοι με αφορμή την άμεση εφαρμογή των νέων τιμών των φαρμάκων που προκύπτουν από το νέο δελτίο τιμών που εξεδόθη.

Ειδικότερα τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκών σε συνέντευξη τύπου κατήγγειλαν την τακτική που ακολουθεί το υπουργείο Υγείας στο θέμα των φαρμάκων.

Το πρόβλημα του κλάδου εστιάζεται στο γεγονός ότι οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει μέσα σε ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα να υιοθετήσουν τις νέες μειωμένες τιμές των φαρμάκων, τη στιγμή όμως που διαθέτουν στοκ με φάρμακα με υψηλότερες τιμές από το προηγούμενο διάστημα. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για το νέο δελτίο τιμών και πως αλλάζουν οι τιμές: “Βγήκε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων! Ποια φάρμακα βγαίνουν στην ελληνική αγορά”

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης Γ.Γ. του Συλλόγου δήλωσε πως ο κλάδος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ώστε να ακυρωθεί άμεσα η εφαρμογή της νέας λίστας τιμών φαρμάκων.
Και αυτό διότι όπως εξήγησε, ο υπουργός Υγείας την τελευταία στιγμή άλλαξε το χρόνο προσαρμογής σε 20 ημέρες.

Σκυλακάκης Θεόδωρος

Όμως στην πράξη ο κλάδος έχει μόλις 9 μέρες στη διάθεσή του λόγω και των εορτών.
«Από τις 18 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να τιμολογούν τα εργοστάσια με τις νέες τιμές κι εμείς θα πρέπει στις 4 Ιανουαρίου να τις εφαρμόσουμε. Ουσιαστικά έχουμε 9 μέρες στη διάθεσή μας να διώξουμε το στοκ που έχουμε και έχουμε αποκτήσει σε υψηλότερες τιμές» επεσήμανε ο κ.Σκυλακάκης.

Οι εκπρόσωποι των φαρμακαποθηκών έκαναν λόγο για κάθετη μείωση του κέρδους τα τελευταία 5 χρόνια με συνέπεια να κινδυνεύουν άμεσα οι θέσεις εργασίας.

Πάντως αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του κλάδου μίλησαν για έλλειψη επικοινωνίας με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό τον οποίο όπως είπαν αναζητούν εδώ και καιρό για να του διατυπώσουν τα προβλήματα τους, αλλά εκείνος δεν ανταποκρίνεται. Η πρόεδρος του Συλλόγου μάλιστα έκανε λόγο για “αδυναμία διαλόγου με έναν κλάδο που απασχολεί 1700 εργαζόμενους”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινά η διαδικασία για την αποζημίωση νέων φαρμάκων!

Βγήκε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων! Ποια φάρμακα βγαίνουν στην ελληνική αγορά

Λιγοστεύουν τα φάρμακα από τα ράφια των φαρμακείων! Ποια λείπουν

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button