ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Συνεχίζουν τις απεργίες οι φαρμακοποιοί! Σε σκληρή κόντρα με την κυβέρνηση

Ένα πολύ βαρύ μέτωπο, αυτό των φαρμακοποιών, άνοιξε όπως φαίνεται η κυβέρνηση. Ο κλάδος είναι στα κάγκελα και ξεκίνησε στις 26 Οκτωβρίου 24ωρες κυλιόμενες απεργίες ζητώντας να μην εφαρμοστεί η ρύθμιση για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων. Μια ρύθμιση που δίνει το δικαίωμα και σε μη φαρμακοποιούς να ανοίγουν φαρμακεία.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θεωρεί πως με τον τρόπο αυτό, τρόικα και κυβέρνηση ξεπουλούν τα φαρμακεία σε επιχειρηματικά συμφέροντα, καθώς θα μπορούν μεγάλες αλυσίδες και εταιρείες να ανοίγουν φαρμακεία, μετατρέποντας ουσιαστικά σε χαμηλόμισθους υπαλλήλους τους φαρμακοποιούς.

Να σημειωθεί πως ο κλάδος θεωρεί ότι το επάγγελμα είναι ήδη ανοικτό δεδομένου ότι στη χώρα μας υπάρχουν κοντά στα 11.000 φαρμακεία.

Ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στους κόλπους των φαρμακοποιών είναι τα όσα σημειώνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος: «Αυτοί έχουν τα κεφάλαια … εμείς έχουμε την δύναμη. Η απεργία που ξεκινά, δεν εντάσσεται στην συνήθη συνδικαλιστική ή κλαδική τακτική των κινητοποιήσεων.

Έχουμε μπροστά μας μεγάλα συμφέροντα και πρέπει να τους δείξουμε ότι το αγωνιστικό μέτωπο των φαρμακοποιών είναι αρραγές και δυνατό.
Δεν απεργούμε μόνο για να πιέσουμε την κυβέρνηση αλλά κυρίως για τη επόμενη μέρα των φαρμακείων, για να δείξουμε στους οικονομικούς και πολιτικούς αντιπάλους ότι αυτοί μπορεί να έχουν τα κεφάλαια , εμείς όμως έχουμε τη δύναμη, που προέρχεται από το σύνολο.

Αυτή είναι και η απάντηση στα διάφορα κέντρα (παρα) πληροφόρησης που ήδη διασπείρουν ειδήσεις πανικού για τον κόσμο, μιλώντας για τεχνητές ελλείψεις φαρμάκων από τους φαρμακοποιούς.

Αυτή είναι η απάντηση στους προκατειλημμένους συστημικούς “δημοσιογράφους”, οι οποίοι εκτελούν εντολές, λοιδορώντας όποιους σηκώνουν ανάστημα απέναντι στο “σύστημα”…».

Να σημειωθεί ότι οι φαρμακοποιοί στην τελευταία τους μεγάλη κινητοποίηση πριν από περίπου 3 χρόνια, κράτησαν επί μέρες κλειστά τα φαρμακεία, προκαλώντας σοβαρές δυσκολίες στη διακίνηση φαρμάκων αλλά και ουρές έξω από τα φαρμακεία ασφαλείας, αναγκάζοντας την τότε κυβέρνηση να υποχωρήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλη η αλήθεια για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων!

Κλειστά από Δευτέρα τα φαρμακεία! Τι αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί

Άγριος πόλεμος φαρμακοποιών κατά κυβέρνησης για το ιδιοκτησιακό! Κατεβάζουν ρολά στα φαρμακεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button