Πολιτική Υγείας

Φαρμακεία τέλος από Τετάρτη! Άδωνις: Αντιδράτε για…λεπτομέρειες!

Λουκέτο διαρκείας από Τετάρτη στα Φαρμακεία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος της εβδομάδας, ανατρέπει το πλαίσιο λειτουργίας των Φαρμακείων, απελευθερώνει ΜΗΣΥΦΑ και βάζει Φαρμακεία μέσα σε καταστήματα. ΄΄Υπάρχει πάντα και ο δρόμος της παραίτησης΄΄, υπενθυμίζει στον υπουργό Υγείας ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Στα κάγκελα είναι και πάλι οι φαρμακοποιοί καθώς μπορεί η κυβέρνηση να τους διαβεβαίωσε ότι δεν περνά καμία από τις προτάσεις του ΟΟΣΑ (ΜΗΣΥΦΑ, ιδιοκτησιακό, κ.λ.π.), στην πράξη όμως διαπιστώνουν ότι το νομοσχέδιο που θα φθάσει στη Βουλή θα περιλαμβάνει άλλες ρυθμίσεις.
Γι αυτό και αποφάσισαν την ημέρα ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή να πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία οπότε και τα φαρμακεία όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστά. “Το νομοσχέδιο θα βρει τα φαρμακεία κλειστά” απεφάνθη χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου της Αττικής Κώστας Λουράντος.
Οι φαρμακοποιοί σημειώνουν ότι ουδέποτε συμφώνησαν η διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) να γίνει μόνο για ένα τρίμηνο έως ότου –όπως υποστηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης- να διαπιστωθεί ότι ο ανταγωνισμός μπορεί να λειτουργήσει. Ο κλάδος μέσω του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου τονίζει ότι: «Τα προϊόντα αυτά είναι φάρμακα, συνταγογραφούνται και απλά δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ οφείλουν να έχουν διατιμημένη σταθερή τιμή την οποία να ορίζει το κράτος όπως κάνει και για όλα τα υπόλοιπα φάρμακα. Η δήθεν τρίμηνη παραμονή τους στα φαρμακεία θα αποτελέσει το άλλοθι για να οδηγηθούν στα super markets με απελευθερωμένη τιμή, οδηγώντας τα εκ του ασφαλούς στις αυξημένες τιμές της υπόλοιπης Ευρώπης».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button