ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Φαρμακεία: Τέλος οι διημερεύσεις στην Αθήνα από 1η Μαΐου!

Μετά από χθεσινή απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου του ΦΣΑ από την 1η Μαΐου στην Αττική δεν θα υπάρχουν φαρμακεία που να λειτουργούν συνεχώς από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ (διημερεύοντα) εκτός αργιών και Σαββατοκύριακου.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι  πολίτες θα υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία αφού  δε θα μπορούν να γνωρίζουν, που θα βρουν ανοιχτό φαρμακείο στην Αθήνα. Και αυτό γιατί άλλα, θα λειτουργούν με το κλασικό ωράριο ( 8πμ – 2μμ και 5μμ-8μμ εκτός απογεύματος Δευτέρας, Τετάρτης) άλλα με το ελεύθερο ωράριο και άλλα θα διανυκτερεύουν!

Από την πλευρά του το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ επισημαίνει ότι κατέληξε σε αυτήν την απόφαση εξαιτίας του ελεύθερου και του διευρυμένου ωραρίου που επικρατεί και έτσι δεν συμπληρώνεται ο κατάλογος με τα φαρμακεία που θα πρέπει να μπουν σε διημέρευση.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο προς το Υπουργείο Υγείας «Η απόφαση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας του Φαρμακευτικού κλάδου, να οριστεί εκ μέρους της πολιτείας συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, πέραν του οποίου θα ορίζονται καθημερινά οι εφημερίες».

Πάντως το ερχόμενο Σάββατο 16 Απριλίου πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου παρουσία 180 αντιπροσώπων από ολόκληρη την χώρα αλλά και των προέδρων των φαρμακευτικών Συλλόγων, όπου μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και το θέμα του ωραρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπ.Υγείας: «Γιατί υπέκυψα στην τρόικα για τα φαρμακεία»!

Πόλεμος για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων: Φαρμακαποθηκάριοι κατά συνεταιρισμών φαρμακοποιών!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button