ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: Ζητά απαγόρευση στις εξαγωγές φαρμάκων για να εξασφαλιστεί ο ελληνικός λαός

Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, με θέμα την έξαρση του κορονοϊού, απέστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Στην επιστολή τονίζεται η ανάγκη να παύσουν άμεσα οι εξαγωγές φαρμάκων, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο ελληνικός λαός. Το κείμενο της επιστολής του ΦΣΑ:

«Κύριε Υπουργέ,
Λόγω των στιγμών που διάγουμε ως χώρα, θεωρούμε ότι είναι απολύτως απαραίτητη η απαγόρευση εξαγωγών φαρμάκων για όσο διάστημα θα διαρκέσει η κρίση του κορονοϊού με σκοπό την πλήρη εξασφάλιση σε φάρμακα του Ελληνικού Λαού

Τα νέα μέτρα στο φαρμακείο

Υπενθυμίζεται ότι στα φαρμακεία, με οδηγίες του ΦΣΑ, έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ τα εξής μέτρα:

Δεν θα μπαίνουν ταυτοχρόνως περισσότερα από δύο άτομα μέσα στα φαρμακεία. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει θα περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου των καταστημάτων.

Οι πολίτες πρέπει να τηρούν υποχρεωτική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τον πάγκο του φαρμακείου.

Πρέπει επίσης να μένουν σε απόσταση δύο μέτρων από τον άλλο πελάτη που ενδεχομένως υπάρχει στον χώρο. Ο φαρμακοποιός μπορεί να χαράξει στο έδαφος του φαρμακείου (π.χ. με αυτοκόλλητη ταινία) μία διαχωριστική γραμμή, σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο.

Οι φαρμακοποιοί και οι υπάλληλοι του φαρμακείου οφείλουν να φορούν γάντια και μάσκα, καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας του.

Στα φαρμακεία πρέπει να αναρτηθεί ειδικό ενημερωτικό σημείωμα προς τους πολίτες, το οποίο θα τους ενημερώνει για τα νέα μέτρα. Το σημείωμα έχει αναρτήσει το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ στην ιστοσελίδα του.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button