ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Μπάχαλο με τη συμμετοχή όσων έπαιρναν ΕΚΑΣ

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της χώρας μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια στα ΜΜΕ για το θέμα του ΕΚΑΣ και των πολιτών που πλέον το έχουν απολέσει.

Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις του ο Υπουργός ρητά ανέφερε πως για όσους ασφαλισμένους έχουν χάσει το ΕΚΑΣ, όλα τα φάρμακά τους θα χορηγούνται εντελώς δωρεάν, ακόμα κι αν πρόκειται για πρωτότυπα φάρμακα. Κάτι τέτοιο βεβαίως απέχει από την αλήθεια, καθώς ουδέποτε νομοθετήθηκε. Διαβάστε ΕΔΩ τι ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Υγείας: Μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για έναν χρόνο στους πρώην δικαιούχους Ε.Κ.Α.Σ.

Αντίθετα αυτό που εξακολουθεί να ισχύει είναι πως όλοι οι πολίτες που έχουν για οποιοδήποτε λόγο μηδενική συμμετοχή στα φάρμακά τους, δεν πληρώνουν απολύτως τίποτε εάν αυτά είναι γενόσημα. Εάν επιλέξουν πρωτότυπα, το σύστημα τούς χρεώνει με την επιβάρυνση της διαφοράς της τιμής.

 

Έντονες διαμαρτυρίες στα φαρμακεία

Οι ασφαλισμένοι παραπληροφορήθηκαν από τον ίδιο τον Υπουργό και ήδη από σήμερα στα φαρμακεία διαμαρτύρονται έντονα και επιμένουν πως δεν πρέπει να πληρώσουν τίποτε, παρόλο που το σύστημα της ΗΔΙΚΑ τούς χρεώνει κανονικά την επιβάρυνση εάν επιλέξουν πρωτότυπο φάρμακο.

Οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να ανεχθούν αυτή τη στοχοποίησή τους. Τέτοιες δηλώσεις πρέπει να γίνονται με τη δέουσα προσοχή και όχι πρόχειρα. Επιβάλλεται λοιπόν να επέμβει άμεσα ο Υπουργός Υγείας και με νέες δηλώσεις του να αποκαταστήσει την αλήθεια, ζητώντας ταυτόχρονα συγγνώμη από τους φαρμακοποιούς που δέχονται όλη αυτή την πίεση και τις διαμαρτυρίες των ασφαλισμένων χωρίς να φταίνε καν οι ίδιοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ΕΟΠΥΥ «σκοτώνει» τους ασθενείς με Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση! Τους απέκλεισε από θεραπεία

Έρχονται νέα κουρέματα στα χρήματα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Στη δικαιοσύνη ο κλάδος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button