ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Φαρμακοβιομήχανοι προς υπ.Υγείας: Επανεξετάστε τα μέτρα για το φάρμακο κινδυνεύουν ασθενείς!

Η εταιρεία Roche απέσυρε το φάρμακό της για το μεταστατικό μελάνωμα με το επιχείρημα ότι δεν είναι βιώσιμο επειδή επιβάλλεται επιπλέον αναδρομικό χαράτσι 25%.

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με ανακοίνωση του στηρίζει την εταιρεία Roche παρότι επισημαίνει ότι: «Κάθε εταιρία αποφασίζει και χαράσσει τη δική της εμπορική πολιτική σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Βέβαια οι φόβοι ότι θα αποσυρθούν κι άλλα φάρμακα είναι πάντα υπαρκτός. Διαβάστε ΕΔΩ σχετικά: «Προς απόσυρση κι άλλα νέα φάρμακα για σοβαρές παθήσεις! Όλες οι πληροφορίες»

Ο ΣΦΕΕ επισημαίνει ωστόσο ότι εδώ και καιρό είχε τονίσει τους κινδύνους για τους Έλληνες ασθενείς από τα επιπλέον χαράτσια. Οι φαρμακοβιομήχανοι καλούν το υπουργείο Υγείας να επαναξιολογήσει τα μέτρα για το φάρμακο που έχει λάβει.
Αναφέρει χαρακτηριστικά: « Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) έχει επισημάνει επανειλημμένως –εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον-  τους κινδύνους και τις τραγικές επιπτώσεις της νέας φαρμακευτικής πολιτικής στους Έλληνες ασθενείς και το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ο ΣΦΕΕ έχει υπογραμμίσει την αντίθεση του στα οριζόντια φοροεισπρακτικά και δυσβάσταχτα μέτρα. Ταυτόχρονα, έχει προτείνει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις με προτεραιότητα τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των ασθενών στην απαραίτητη θεραπεία. Επιπλέον, οι προτάσεις του ΣΦΕΕ διασφαλίζουν τόσο τη βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας όσο και των εταιριών μελών του και των εργαζομένων τους.

Καλούμε για ακόμη μία φορά το Υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει άμεσα τα μέτρα αυτά και να προχωρήσει στην υλοποίηση των απαραίτητων, διαρθρωτικών αλλαγών, οι οποίες έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button