Πολιτική Υγείας

Φαρμακοποιοί: Ετοιμάζουν νέο χαράτσι για τους ασθενείς! Τι θα γίνει με τα ΜΗΣΥΦΑ

Προ των ευθυνών τους θέτει ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός Σύλλογος, τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και τον ΕΟΦ, σχετικά με την παρατηρούμενη πίεση που ασκείται στις αρμόδιες επιτροπές για την μεταφορά σκευασμάτων από την θετική λίστα στα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα. Η τακτική αυτή των εταιρειών που πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση , θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του ασφαλισμένου, που εφόσον δεν θα καλύπτεται το σκεύασμα από την κοινωνική ασφάλιση, θα καταβάλλει ολόκληρη την αξία του.
Από επιστημονικής πλευράς οποιαδήποτε τέτοια κίνηση ενέχει κινδύνους για την Δημόσια Υγεία δεδομένου ότι πολλά από τα σκευάσματα αυτά περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες, οι οποίες θα πρέπει να χορηγούνται κατόπιν συνταγογράφησης.Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος από την πρώτη στιγμή είχε τονίσει τους κινδύνους από την απελευθέρωση της πώλησης των ΜΥΣΥΦΑ.

«Οι θιασώτες του ελεύθερου ανταγωνισμού θα πρέπει να κατανοήσουν ότι το φάρμακο δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες τους»,επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί σε ανακοίνωση τους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button