ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Φαρμακοποιοί κατά νέου ωραρίου: Θα κλείσουν τα μικρά φαρμακεία! Καλούν σε ετοιμότητα τον κλάδο

Ειδικότερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εμφανίζεται λάβρος κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας με αφορμή τις αλλαγές στις ωράριο των φαρμακείων που προωθείται μέσα από το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα νέα μέτρα πριν την αξιολόγηση. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε συμφωνηθεί με τους δανειστές: «Αλλάζει το ωράριο των φαρμακείων! Τι συμφωνήθηκε με την τρόικα»

Όπως σημειώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: «Τη δική της συμμετοχή στο χάος που επικρατεί στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων βάζει η κυβέρνηση με τη νέα «ρύθμιση» που περιλαμβάνεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Η κυβέρνηση κάνοντας βαθιά υπόκλιση στις επιταγές της Τρόικα, συνεχίζει το καταστροφικό έργο των προκατόχων της, «ρυθμίζει» το ωράριο λειτουργίας … απορρυθμίζοντας το , θεωρώντας ότι οι νόμοι της αγοράς μπορούν να εφαρμοστούν και στην Υγεία».

Οι εκπρόσωποι του κλάδου θεωρούν ότι με το νέο ωράριο θα επικρατήσει ασυδοσία και ουσιαστικά θα καταργηθούν οι εφημερίες και οι διανυκτερεύσεις.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση ότι τις επιπτώσεις της δήθεν «απελευθέρωσης προς όφελος του ανταγωνισμού», θα τις υποστούν πάλι, πρώτοι οι ασθενείς και οι ασφαλισμένοι και βέβαια οι φαρμακοποιοί. Το ίδιο έχει γίνει και με τα ΜΥΣΥΦΑ που οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν, όπως ακριβώς είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει.

Είναι προφανές ότι η ασυδοσία που θα επικρατήσει, θα καταργήσει ουσιαστικά τις εφημερίες και τις διανυκτερεύσεις ,θα προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες που δεν θα γνωρίζουν πότε ανοίγουν και πότε κλείνουν τα φαρμακεία. Θα ακολουθήσουν προβλήματα στην προσβασιμότητα των ασθενών στα φάρμακα τους, γιατί ο ανταγωνισμός θα προκαλέσει το κλείσιμο των μικρών φαρμακείων που βρίσκονται σε μη κεντρικά σημεία και βέβαια ανοίγει η κερκόπορτα για την είσοδο επιχειρηματικών συμφερόντων στην φαρμακευτική περίθαλψη».

Πάντως ο κλάδος προειδοποιεί ουσιαστικά ότι μπορεί να προχωρήσει και σε κινητοποιήσεις αφού όπως τονίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: «Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί σε ετοιμότητα και εγρήγορση τους Φαρμακοποιούς της χώρας. Έχουμε αποδείξει ότι οι Υπουργικές Αποφάσεις καταρρίπτονται και τα Μνημόνια απαξιώνονται».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button