ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Φαρμακοποιοί με φαρμακεία και μετά τη συνταξιοδότηση! Τι προβλέπει τροπολογία του υπ.Υγείας

Ειδικότερα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας στο σχέδιο νόμου για τον Πτωχευτικό Κώδικα του υπουργείου Δικαιοσύνης, προβλέπεται ότι οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείων και φαρμακαποθηκών, θα παραμένουν σε ισχύ και μετά τη συνταξιοδότηση των φαρμακοποιών, οι οποίοι όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «έχουν εφεξής το δικαίωμα από την ημέρα της συνταξιοδότησης και μετά να μετέχουν με οποιαδήποτε σχέση σε εταιρείες φαρμακείου ή φαρμακαποθήκης».

Με τη ρύθμιση αυτοί αναμένεται να διευκολυνθούν πολλοί φαρμακοποιοί οι οποίοι αναγκάζονταν να κλείσουν τα φαρμακεία τους μετά τα 65 έτη, μεταβιβάζοντας υποχρεωτικά την περιουσία τους.

Μάλιστα είναι γνωστό το φαινόμενο εδώ και χρόνια ότι πολλοί φαρμακοποιοί όταν περνούσαν τα χρόνια μεταβίβαζαν εικονικά το φαρμακείο τους σε άλλα πρόσωπα καταβάλλοντας και ένα αντίτιμο προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίζουν τη λειτουργία του φαρμακείου τους.

Σε με περίοδο άλλωστε που ο κλάδος περνά και εκείνος δύσκολα, πολλοί είναι αυτοί που επιδιώκουν να συνεχίσουν να εργάζονται.

Ιδιαίτερα όταν ο κλάδος δέχεται καθημερινά χτυπήματα όπως αυτό της διάθεσής των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) στα Σούπερ Μάρκετ. Διαβάστε ΕΔΩ μια άλλη περιπέτεια που πέρασαν οι φαρμακοποιοί, που αποσοβήθηκε βέβαια την τελευταία στιγμή μετά από διαμαρτυρίες τους στον αν.υπουργό Υγείας Π.Πολάκη: «Νέος παραλογισμός ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία! Ζητείται και ISO»

Βέβαια η νέα ρύθμιση του υπουργείου Υγείας για τη συνέχιση της διατήρησης της άδειας του φαρμακείου και μετά τη συνταξιοδότηση του φαρμακοποιού, ενδεχομένως να δυσκολέψει τη νέα γενιά των φαρμακοποιών που θέλει να μπει ενεργά στο επάγγελμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέος παραλογισμός ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία! Ζητείται και ISO

Στις …Καλένδες οι διαπραγματεύσεις για τα φάρμακα της Ηπατίτιδας! Οι νέες δεσμεύσεις του υπ.Υγείας

Πόσα φάρμακα πωλούνται χωρίς συνταγή! Έρχεται απελευθέρωση τιμών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button