ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Φαρμακοποιοί προς πρόεδρο ΕΟΠΥΥ: Τιμήστε την υπογραφή σας και πληρώστε μας! Τι λένε οι ασθενείς

Απλήρωτοι και «κουρεμένοι» συνεχίζουν να είναι οι φαρμακοποιοί για αναλώσιμα υλικά που έχουν ήδη διαθέσει σε ασθενείς.
Ο ΕΟΠΥΥ όχι μόνο δεν έχει εξοφλήσει τον κλάδο από τον περασμένο Ιανουάριο αλλά συνεχίζει και κουρεύει συνταγές με διάφορες δικαιολογίες, όπως τονίζουν οι φαρμακοποιοί.

Διαβάστε ΕΔΩ τις δεσμεύσεις περί πληρωμών του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη προς τους φαρμακοποιούς: Ο ΕΟΠΠΥ πληρώνει! Δείτε πότε θα δούν το χρώμα του χρήματος οι φαρμακοποιοί»

Γι αυτό και οι Φαρμακοποιοί της Αττικής απειλούν ότι από 1η Αυγούστου θα σταματήσουν να χορηγούν αναλώσιμα με πίστωση στους ασθενείς. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα αναλώσιμα και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματα τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε ΕΔΩ πως προμηθεύονται  από τον ΕΟΠΥΥ τα αναλώσιμά τους οι διαβητικοί. Όλες οι οδηγίες

Τι λένε οι ασθενείς

Ο Προέδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και αντιπρόεδρος ΕΣΑΜΕΑ Γρηγόρης Λεοντόπουλος επισημαίνει στο HealthReport.gr: «Πρέπει να πάρει θέση ο ΕΟΠΥΥ στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Δεν μπορούν οι ασθενείς να πληρώνουν τα αναλώσιμα τους ή να μην ξέρουν τι θα γίνει το επόμενο διάστημα. Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση».

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος πάντως με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη τον καλεί να τιμήσει την υπογραφή που έχει βάλει στην σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών: «Ενώ η σύμβασή μας προβλέπει εξόφληση των γνωματεύσεων εντός δύο μηνών από την κατάθεσή τους στον ΕΟΠΥΥ, σήμερα, στα μέσα Ιουλίου 2017, δεν έχουν πληρωθεί καν οι συνταγές Ιανουαρίου 2017. Η εξόφληση των συνταγών μηνός Ιανουαρίου 2017 δεν ξεπερνά το 9% της συνολικής δύναμης των φαρμακείων του Φ.Σ.Αττικής, ενώ καλά κρατούν οι παράλογες απορρίψεις συνταγών-γνωματεύσεων.

Δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: Απλήρωτοι και «κουρεμένοι» ακόμη οι φαρμακοποιοί για τα αναλώσιμα από τον ΕΟΠΥΥ!

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής καλούμε τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να τιμήσει, έστω την ύστατη στιγμή την υπογραφή του, με την πλήρη εξόφληση των τριών πρώτων μηνών (Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου) το αργότερο μέχρι την 31η Ιουλίου 2017 όπως ορίζει η σύμβαση».

Σε αντίθετη περίπτωση όπως λένε οι φαρμακοποιοί από 1ης Αυγούστου 2017 «θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να προβούμε σε άρση της πίστωσης για τα ανωτέρω προϊόντα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τελεσίγραφο φαρμακοποιών κατά ΕΟΠΥΥ για κούρεμα χρημάτων από αναλώσιμα!

ΕΟΠΥΥ: Αλλάζει η διαδικασία αποζημίωσης για τα γυαλιά οράσεως! Στα κάγκελα οι οπτικοί

Αλλάζει η συνταγογράφηση για Διαβήτη και Υπέρταση! Πως θα γίνεται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button