ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Φαρμακοποιοί προς Τσίπρα-Μεϊμαράκη: Δώστε τώρα απαντήσεις για την Υγεία! Τι ζητούν από τους αρχηγούς

Με επιστολή του στους δύο αρχηγούς των μεγάλων κομμάτων Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά να ενημερωθεί για τις θέσεις τους σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ που καταρρέει οικονομικά, τον κλάδο των φαρμακοποιών, τις περικοπές αλλά για για όλα όσα θα έρθουν στον τομέα της Υγείας.

Διαβάστε την επιστολή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη:

«Προς
Τους κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελο Μεϊμαράκη
Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τον τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ σας. Ο ελληνικός λαός σε λίγες ημέρες θα αξιολογήσει και θα επικροτήσει ή θα απορρίψει την μια ή την άλλη παράταξη.

Όμως ως λειτουργοί της Υγείας θεωρούμε ως μεγαλύτερη παράλειψη από τον διάλογο αυτό, την παντελή έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στο φλέγον θέμα της Υγείας, τόσο από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα που έχει χαρακτηρίσει την κατάσταση που επικρατεί ανθρωπιστική κρίση, όσο και από τον κ. Μεϊμαράκη που είναι πρόεδρος ενός κόμματος που επί διακυβερνήσεως του έγιναν οι μεγαλύτερες περικοπές εφαρμόσθηκαν νόμοι και διατάξεις που διέλυσαν την φαρμακευτική περίθαλψη και οδήγησαν στην αποδόμηση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ήσασταν υποχρεωμένοι να απαντήσετε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Ο ελληνικός λαός όμως, που έχει υποστεί επώδυνες περικοπές στην Υγεία, δεν τον ενδιαφέρει ποιος είναι ο πιο μνημονιακός ή όχι. Θέλει πολιτικούς με πρωτοβουλίες και με όραμα.

Έχοντας το βαρύτατο καθήκον να επιτελούμε το λειτούργημα του Φαρμακοποιού, αλλά και να εκπροσωπούμε έναν κλάδο που έχει πληγεί από όλες τις κυβερνήσεις, ζητούμε πρώτα από εσάς και βέβαια από όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν και να δεσμευθούν για την αντιμετώπιση αυτής της ανθρωπιστικής και κοινωνικής κρίσης. Πρέπει να δώσετε απαντήσεις:

• Πως θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα του χρεωκοπημένου ΕΟΠΥΥ;

• Θα συνεχίσετε την υιοθέτηση των μέτρων της μελέτης του ΟΟΣΑ που ο μεν ΣΥΡΙΖΑ απεκδυόταν ως κλεψίτυπη, η δε Νέα Δημοκρατία τη θεωρούσε πολύτιμο εργαλείο που ποτέ όμως δεν απέδωσε;

• Θα συνεχισθεί ο διωγμός του μικρομεσαίου φαρμακείου, στο όνομα του δήθεν ανταγωνισμού την ίδια ώρα που στην Ευρώπη δεν εφαρμόζονται παρόμοια μέτρα και όπου εφαρμόσθηκαν, ανατρέπονται με γοργούς ρυθμούς ;

• Θα αναγνωρίσει επιτέλους η Πολιτεία ότι οι άκριτες περικοπές στην Υγεία αντιστοιχούν σε μελλοντικά κόστη, λόγω της αύξησης της νοσηρότητας άρα και της νοσηλείας;
Εν αναμονή των απαντήσεων σας.»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button