Πολιτική Υγείας

Φθηνό φάρμακο με το ζόρι! Νέες ρυθμίσεις Βορίδη για ασθενείς –φαρμακοποιούς

Νέες αποφάσεις του επιβάλουν στους φαρμακοποιούς να προτείνουν το φθηνότερο φάρμακο στους ασφαλισμένους διαφορετικά τους περιμένουν κυρώσεις. Ωστόσο το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι από τις 14 Ιουλίου άρχισε να ισχύει η νέα συμμετοχή για την αγορά φαρμάκων όπου οι ασφαλισμένοι πρέπει να πληρώνουν όλη τη διαφορά από την τιμή αποζημίωσης έως τη λιανική τιμή.

Και στις περισσότερες περιπτώσεις η διαφορά είναι μεγάλη με συνέπεια ακόμη και να διπλασιάζονται τα χρήματα που πρέπει να καταβάλουν οι ασθενείς σε σχέση με το παρελθόν.
Και πλέον θα πρέπει να παίρνουν και την ευθύνη ότι επιλέγουν το ακριβότερο φάρμακο ανεξάρτητα εάν αυτό αποτελεί την ορθή θεραπεία.

Με νέα απόφασή του ο Μάκης Βορίδης απειλεί και με κυρώσεις τους φαρμακοποιούς που δε θα προτείνουν- προωθούν το φθηνότερο φάρμακο. Οφείλουν πλέον να το συστήνουν στους ασθενείς ανεξάρτητα από το τι γράφει η συνταγή που έχει χορηγηθεί. Στην περίπτωση που οι ασφαλισμένοι θέλουν να πάρουν το ακριβότερο θα πληρώνουν τη διαφορά και θα υπογράφουν και στη συνταγή σχετικό σημείωμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button