ΆρθραΕμβόλιαΗ άποψη των ειδικώνΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Φουντώνει το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην Πάτρα από ομοιοπαθητικούς! Τι λέει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών συμφωνώντας πλήρως με την πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) που ξεκαθαρίζει ότι η ομοιοπαθητική δεν είναι ιατρική και δεν μπορεί να χρησιμοποιεί κανέναν σχετικό όρο, δηλώνει ότι “δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι η ομοιοπαθητική είναι αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας, πολλά κράτη της Ευρώπης έχουν απορρίψει την ομοιοπαθητική από την ιατρική επιστήμη”.

Αφορμή για την τοποθέτηση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών είναι νέα περιστατικά που έπεσαν στην αντίληψη του κλάδου όπου ομοιοπαθητικοί βρίσκονται να είναι “κρυφοί ή φανεροί θιασώτες του αντιεμβολιαστικού κινήματος” όπως σημειώνουν τα μέλη του Συλλόγου.

Να σημειωθεί ότι μόλις πρόσφατα το ΚΕΣΥ απεφάνθη ξεκάθαρα ότι η ομοιοπαθητική δεν είναι ιατρική απαγορεύοντας μάλιστα τη χρήση των όρων της ιατρικής. Διαβάστε ΕΔΩ όλη την απόφαση: “Απόφαση βόμβα του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας: Η ομοιοπαθητική δεν είναι ιατρική! Τι αλλάζει”

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών επισημαίνει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα εκδηλώνεται ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο στη χώρα μας: “ιατροί που δηλώνουν ομοιοπαθητικοί βρίσκονται να είναι κρυφοί ή φανεροί θιασώτες του αντιεμβολιαστικού κινήματος”.

Το απαράδεκτο επιχείρημα – όπως σημειώνει- ότι η ομοιοπαθητική αποτελεί θεραπευτική πανάκεια και υποκατάστατο του εμβολιασμού είναι άκρως αντιεπιστημονικό, αποτελεί “προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, επισύροντας ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες για τους εκφραστές του”.

Όπως δηλώνει μάλιστα στο HealthReport.gr η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου: “Θα διερευνήσουμε το θέμα καθώς η αντιεμβολιαστική τάση εμφανίστηκε και στην Πάτρα. Επίσης συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε πρακτικές που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ατομική και τη δημόσια υγεία”.

Πάντως ο Σύλλογων της Πάτρας σημειώνει με νόημα ότι τα εμβόλια αποτελούν κατάκτηση της ανθρωπότητας, εξηγώντας ότι η έλλειψη συμμόρφωσης σε προγράμματα εμβολιασμού οδήγησε στην “υπαρκτή επιδημική έξαρση της ιλαράς με εκατοντάδες κρούσματα πολιτών πανελλαδικά και σε καταγεγραμμένους θανάτους συνανθρώπων μας, που αμέλησαν ή αψήφησαν την επιστημονική ασπίδα προστασίας κατά των λοιμωδών νοσημάτων”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button