Ειδήσεις Υγείας

Φούσκωμα στην κοιλιά: Αυτές είναι οι τροφές που το καταπολεμούν!

Στην περίπτωση που το φούσκωμα στην περιοχή αυτή  δεν λέει να φύγει, υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσετε εύκολα, αρκεί να επιλέξετε τις κατάλληλες τροφές.

Σπαράγγια

 

 

 

 

 

Τα σπαράγγια είναι το φυσικό διουρητικό αφού βοηθάει να αποβάλλετε τα υγρά που ενδεχομένως σας προκαλούν φούσκωμα. Επίσης βοηθούν  τον οργανισμό να απορροφά καλύτερα τις τροφές και να ταλαιπωρείται λιγότερο από αέρια και πρήξιμο.

Τζίντζερ

 

 

 

 

 

Το τζίντζερ χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του βοηθά αποτελεσματικά σε περίπτωση φουσκώματος.

Λεμόνι


 

 

 

Το λεμόνι, εκτός από βιταμίνη C που παρέχει στον οργανισμό, βοηθάει και το πεπτικό σύστημα. Δοκιμάστε να το προσθέσετε σε ζεστό νερό και να το καταναλώνετε μετά από κάθε γεύμα προκειμένου να σας βοηθάει στο… ξεφούσκωμα και ταυτόχρονα να μειώνει τις λιγούρες σας για γλυκό. Ακόμη, το λεμόνι σας κάνει να επισκέπτεστε τακτικά και την… τουαλέτα, γι’ αυτό καλό είναι να το βάλετε στο πρόγραμμα κάθε πρωί.

Αγγούρια

 

 

 

 

 

 

Είναι πλούσιο σε πυρίτιο, καφεϊκό οξύ και βιταμίνη C, συστατικά τα οποία συμβάλλουν στη μείωση του πρηξίματος και στην αποφυγή της κατακράτησης υγρών.

Μάραθος

 

 

 

 

 

Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό ο μάραθος ανακουφίζει από τους γαστρεντερικούς σπασμούς, οι οποίοι προκύπτουν συνήθως μετά από τα γεύματα και προκαλούν αέρια και φούσκωμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button