ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Φρένο στις διαφημίσεις γιατρών και ιατρικών υπηρεσιών δια χειρός Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου!

Φρένο στις ανεξέλεγκτες διαφημίσεις τόσο γιατρών όσο και ιατρικών υπηρεσιών επιχειρεί να βάλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Ειδικότερα ο ΠΙΣ σε συνεδρίαση του αποφάσισε να λάβει όλα τα μέτρα ώστε να μην γίνονται διαφημίσεις γιατρών αλλά και ιατρικών υπηρεσιών σε βάρος των πολιτών. Ο ΠΙΣ ζητά να ληφθούν αυστηρά μέτρα και από την Πολιτεία αλλά και να επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα.

Το θέμα των ελέγχων που έχουν ήδη ξεκινήσει και από υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr με αφορμή συγκεκριμένα περιστατικά. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Όταν η υγεία βγαίνει στο…παζάρι! Προσφορές με sms για εξετάσεις και ιατρικές υπηρεσίες. Ξεκινούν έλεγχοι».

Μάλιστα μετά από σχετική συνεννόηση με την Επιτροπή Ιατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας του Ινστιτούτου Μελετών του ΠΙΣ, ο Σύλλογος θα υποβάλλει σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης.

Συγκεκριμένα ο ΠΙΣ κατά τη συνεδρίαση του αποφάσισε:

Την έναρξη ελέγχων στη διαφήμιση που έχει κατακλύσει τα Μ.Μ.Ε και το Διαδίκτυο, σχετικά με ιατρικές υπηρεσίες και θεραπευτική αντιμετώπιση, τόσο από φυσικά πρόσωπα, όσο και από ιατρικές και εμπορικές εταιρείες.

Η υγεία είναι κυρίαρχο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπορεύσιμο είδος. Ο προσανατολισμός του πολίτη, μέσα από τις διαφημίσεις, σε μεθόδους και θεραπείες μη τεκμηριωμένες, με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη της αγωγής η οποία έχει συστηθεί σε κάθε ασθενή συνάνθρωπό μας από τον θεράποντα ιατρό του, επιφέρει τεράστιους κινδύνους και καταστροφικά αποτελέσματα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button