ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Φρένο στις ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία με ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα! Τι αλλάζει στον ΕΟΦ

«Φρένο» στις συνεχείς ελλείψεις φαρμάκων που παρατηρούνται στα φαρμακεία αλλά και γενικότερα στην αγορά, θα επιχειρήσει να βάλει από τους πρώτους μήνες της θητείας του ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο HealthReport.gr ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ Ιωάννης Μαλέμης, μέσα στις βασικές του προτεραιότητες είναι να τεθεί σε λειτουργία μία ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία θα είναι συνεχώς ενημερωμένη για τις ελλείψεις στα σκευάσματα της ελληνικής αγοράς. Διαβάστε ΕΔΩ τι αλλαγές θα κάνει στον ΕΟΦ ο νέος Πρόεδρος στην αποκλειστική του συνέντευξη στο HealthReport.gr: «Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ Ιωάννης Μαλέμης στο HealthReport.gr: Τι θα αλλάξω στον ΕΟΦ!»

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του θα αναπτυχθούν νέα ηλεκτρονικά συστήματα ώστε να εντοπίζονται αμέσως οι ελλείψεις των φαρμάκων και να καλύπτονται προκειμένου να μη δημιουργούνται προβλήματα στην αγορά. «Θα υπάρξει ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων στον ΕΟΦ ώστε να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση και να ελέγχουμε πιο αποτελεσματικά τη διακίνηση των φαρμάκων» επεσήμανε στο HealthReport.gr ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ.

Και εξηγεί: «Θα υπάρχει μία ειδική πλατφόρμα όπου θα δηλώνεται η έλλειψη ενός φαρμάκου και μέσα σε 48ωρες θα υπάρχει λύση, καθώς ελλείψεις έχουμε και εξαιτίας των παράνομων εξαγωγών και εξαιτίας των παράλληλων εξαγωγών».

Να σημειωθεί ότι συχνά πυκνά στα φαρμακεία παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε βασικά σκευάσματα με συνέπεια να ταλαιπωρούνται τόσο οι ασθενείς όσο και οι φαρμακοποιοί που αναζητούν απεγνωσμένα ένα φάρμακο για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται αλλαγές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ! Τι σχεδιάζει ο νέος Πρόεδρος

Εν μέσω «πυρών» η έγκριση στη Βουλή για τον νέο Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ! Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button