Ειδήσεις Υγείας

Φραγμένες αρτηρίες: Με ποιες τροφές θα τις «ξεβουλώσετε»;

Αν και δεν υπάρχει «μαγική» συνταγή που να μπορεί να καθαρίσει τις αρτηρίες από τη συσσωρευμένη πλάκα, υπάρχουν κάποιες καλές συνήθειες, οι οποίες μπορούν να επιβραδύνουν αυτή τη διαδικασία.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση One Plos οι αρτηρίες μπορούν να “καθαρίσουν” αν αλλάξετε διατροφικό πλάνο. Δείτε ποιες τροφές το καταφέρνουν αυτό!

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε κάλιο και μαγνήσιο, δύο βασικά συστατικά τα οποία μειώνουν την υπέρταση.

Σπαράγγια

Εκτός από τις βιταμίνες A, E και C, K που περιέχουν ενισχύουν το ανοσοποιητικό ενώ το μεταλλικό άλας που περιέχουν, κατεβάζει την αυξημένη πίεση.

Ρόδι

Ο χυμός του έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, βοηθώντας στην καταπολέμηση της σκλήρυνσης των αρτηριών. Μειώνει τις βλάβες στα αγγεία και επιβραδύνοντας την εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι ο χυμός ροδιού μειώνει τις βλάβες στα αγγεία επιβραδύνοντας την εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης.

Μπρόκολο

Μπορεί να μην είναι η εποχή του αλλά βάση επιστημονικών ερευνών που έχουν γίνει στη Βρετανία το μπρόκολο, περιέχει μια ουσία την σουλφοραφάνη, ενεργοποιεί ένα μηχανισμό, που εμποδίζει την απόφραξη των αρτηριών.

Καφές

Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη της Καρδιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ικαρίας, η μέτρια κατανάλωση καφέ, μπορεί να “ξεβουλώσει” τις μειωμένες αρτηρίες.

Μέλι

Το μέλι χάρη στα πολύτιμα συστατικά που περιέχει έχει την ιδιότητα να αναζωογονεί τις αρτηρίες και τις φλέβες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν για τη γρίπη! Εγκύκλιος του υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button