Ειδήσεις ΥγείαςΟμορφιά

Φυσικό μπότοξ: Πως θα μείνετε για πάντα νέοι και χωρίς ρυτίδες

Η διατήρηση της νεότητας είναι ένα ζήτημα που απασχολεί γυναίκες και άντρες από καταβολής κόσμου. Μπορεί να μην έχει βρεθεί ακόμη το ελιξήριο της νεότητας όμως το λαμπερό δέρμα και η καθυστέρηση των ρυτίδων είναι εφικτό. Και για του λόγου του αληθές νέες επιστημονικές μελέτες απέδειξαν ότι το μυστικό κρύβεται στις τροφές που καταναλώνουμε και στην αποφυγή κάποιων κακών συνηθειών όπως το κάπνισμα.

Τροφές για …φυσικό μπότοξ

Οι τροφές που αποτελούν φυσικό μπότοξ είναι όσες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.

Την ίδια στιγμή οι βιταμίνες C, E, και A καθώς και η β καροτίνη, που περιέχουν μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της βλάβης που προκαλείται από μη σταθερά μόρια που λέγονται ελεύθερες ρίζες και προκαλούν τα σημάδια γήρανσης.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να αυξηθεί η πρόσληψη αντιοξειδωτικών, υποστηρίζουν οι δερματολόγοι αποτελεί η κατανάλωση ποικιλίας φρούτων και λαχανικών.

Βάλτε στο πιάτο σας τις ντομάτες που περιέχουν ένα συστατικό την λυκοπένη που βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος.

Επίσης σολομός, σαρδέλες, αυγά αλλά και τα καρύδια βοηθούν να διατηρείται η εξωτερική στοιβάδα του δέρματος δυνατή και άθικτη, ώστε οι εξωτερικές τοξίνες και οι ρύποι να κρατούνται μακριά.

Ναι στο πολύ νερό

Η κατανάλωση νερού βοηθά να διατηρούνται ενυδατωμένα τα όργανα, ενώ κάνει το δέρμα πιο σφριγιλό και λαμπερό.

Κακές συνήθειες

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία του δέρματος είναι ο ελλιπής καθαρισμός του προσώπου, η αποφυγή καπνίσματος, ο επαρκής ύπνος, η άσκηση αλλά και η κατανάλωση πολλών υγρών.

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close