Πολιτική Υγείας

Φωτιά βάζουν οι προσλήψεις στο ΕΣΥ! Γιατροί: «Δεν ήρθε κανένας! Μόνο φεύγουν»!

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά δεκάδες γιατροί αποχώρησαν τον τελευταίο διάστημα της κρίσης από τα δημόσια νοσοκομεία. Πολλοί συνταξιοδοτήθηκαν ενώ άλλοι τόσοι πήραν το …δισάκι τους στον ώμο και τράβηξαν για άλλες ξένες πολιτείες. Παρ αυτά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μιλά συστηματικά το τελευταίο διάστημα για προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ, χωρίς φυσικά να υπολογίζει εκείνους που έφυγαν.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας
, μιλά για τις υποσχέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας πως θα ξεκινήσουν και πάλι οι κρίσεις των γιατρών αλλά και για τις προσλήψεις:

«Τα τέσσερα αυτά χρόνια ακούσαμε αμέτρητες υποσχέσεις υπουργών για τις περίφημες 900 προσλήψεις γιατρών. Εντέλει δεν προσλήφθηκε ούτε ένας γιατρός. Απεναντίας, στο ίδιο διάστημα, συνταξιοδοτήθηκαν ή αποχώρησαν από το ΕΣΥ περισσότεροι από 4000 γιατροί.

Έτσι τα κενά του ΕΣΥ που το 2010 ανέρχονταν σε 2500 γιατρούς, τώρα πλέον έχουν ξεπεράσει τις 6500, προκαλώντας κατάρρευση Τμημάτων και Εργαστηρίων, αδυναμία εφημέρευσης, ακύρωση χειρουργείων και τεράστιες ουρές αναμονής των ασθενών».
Όμως ο κ.Βαρνάβας περιγράφει και …ρουσφετολογικές συνθήκες που δημιουργούνται στα νοσοκομεία για να πιάσουν θέση οι ημέτεροι.

«Ο κ. Γρηγοράκος ανακοίνωσε λοιπόν ξεπάγωμα των κρίσεων, ώστε τα Νοσοκομεία να προχωρήσουν σε διαδικασίες επιλογής υποψηφίων. Κι αμέσως άρχισαν τα όργανα. Στον «Ερυθρό» προχωρούν την Τρίτη σε κρίση συντονιστή Διευθυντή στο Αναισθησιολογικό, ενώ το Τμήμα διαθέτει ήδη συντονιστή Διευθυντή! Αίφνης το Αναισθησιολογικό θ΄ αποκτήσει δύο επικεφαλής Διευθυντές! Φαίνεται λοιπόν πως το ξεπάγωμα των κρίσεων δεν έγινε για να εξυπηρετήσει τις τεράστιες ανάγκες των Νοσοκομείων σε νέους γιατρούς, αλλά προφανώς για να βολέψει ημέτερους που βρίσκονται στη δύση του εργασιακού τους βίου».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button