ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

“Φωτιά” στην Εξεταστική Επιτροπή για τα φάρμακα στη Βουλή! Η τοποθέτηση του “αρχιράμπο” που έφερε τα πάνω κάτω

Την ώρα που η χώρα βρισκόταν σε γενική απεργία, μέσα στη Βουλή διαδραματιζόταν μία απίστευτη διαμάχη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα φάρμακα.

Η Επιτροπή που έχει ξεκινήσει πια να εξετάζει εάν τα προηγούμενα χρόνια είχαν γίνει υπερτιμολογήσεις με αποτέλεσμα η φαρμακευτική δαπάνη να έχει φθάσει στα ύψη, είχε καλέσει ως βασικό μάρτυρα τον Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) Σταύρο Ευαγγελάτο γνωστός στην αγορά Υγείας και ως “αρχιράμπο”.

Όμως πριν ακόμη ξεκινήσει η κατάθεση αλλά και η παρουσίαση των θεμάτων, ο κ.Ευαγγελάτος παρατήρησε πως τίθεται θέμα ασυμβίβαστου, αφού ως μέλος της Επιτροπής συμμετέχει ο Γιώργος Βλάχος της ΝΔ που υπήρξε υφυπουργός Ανάπτυξης έως το 2009 οπότε και είχε στην αρμοδιότητά του το θέμα της τιμολόγησης των φαρμάκων.

Αμέσως προς υποστήριξη του κ.Βλάχου έσπευσαν οι κύριοι Μυταράκης και Γεωργαντάς της ΝΔ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν εάν η αξιωματική αντιπολίτευση θα αποσύρει ή όχι τον κ.Βλάχο από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής τη στιγμή μάλιστα που την περίοδο εκείνη η φαρμακευτική δαπάνη είχε φθάσει στα ανώτερα ύψη ξεπερνώντας τα 5,2 δις ευρώ.

Να σημειωθεί ότι σήμερα κινείται στα 1,945 δις ευρώ. Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: “Δείτε πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν για φάρμακα από το 2000 έως το 2017!”

Πάντως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεχισθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων για το θέμα τις υπερτιμολόγησης των φαρμάκων με γνωστά στελέχη του χώρου της Υγείας, ενώ η Εξεταστική Επιτροπή αναμένεται να χρειασθεί αρκετούς μήνες για να βγάλει το πόρισμά της, καθώς ουδείς εκ των συμμετεχόντων δεν είναι ειδικός στο θέμα της τιμολόγησης των φαρμάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προς αλλαγή η τιμολόγηση στα φάρμακα! Τι προτείνει το υπ.Υγείας. Όλο το σχέδιο

Ξεσκονίζουν φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για αντικαρκινικά φάρμακα μετά την κατάθεση της γιατρού του Λαϊκού! Όλες οι πληροφορίες

Στα ίχνη κι άλλων γιατρών από το παράνομο κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα οι αρχές! Όλες οι πληροφορίες

Συστήνεται διακομματική επιτροπή για το φάρμακο! Όλες οι λεπτομέρειες

Κουρεύονται οι εισαγωγές νέων καινοτόμων φαρμάκων από τα χαράτσια! Τι ανακοίνωσαν οι φαρμακοβιομηχανίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button