ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από την υπόθεση Novartis! Φάρμακα, συνταγές, εξαγωγές στο μικροσκόπιο των αρχών

Τις συνταγές φαρμάκων, τους λογαριασμούς των γιατρών αλλά και τις πιθανές παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων βάζουν τώρα στο στόχαστρο οι δικαστικές αρχές προκειμένου να συμπληρώσουν τη δικογραφία στην υπόθεση Novartis.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι πλέον ξεκινά η ουσιαστική έρευνα προκειμένου να στοιχειοθετηθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων.

Γι αυτό και σε συνεργασία με τις ελεγκτικές αρχές, αρχίζει το κυνήγι των στοιχείων που σχετίζονται με φάρμακα, εξαγωγές αλλά και συνταγογραφήσεις γιατρών. Διαβάστε ΕΔΩ για τον έλεγχο στους γιατρούς: «Ξεσκονίζουν λογαριασμούς γιατρών για την υπόθεση Novartis! Όλες οι πληροφορίες»

Άλλωστε μία εκ των μαρτύρων φέρεται με βάση τη δικογραφία να έχει καταθέσει ότι ο αντιπρόεδρος της εταιρείας σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ εξήγαγαν φάρμακα στο εξωτερικό, μετά από παραγγελίες σκευασμάτων στην Ελλάδα αλλά σε μεγαλύτερες ποσότητες από ότι χρειαζόταν ο Οργανισμός.

Κάτι που διαψεύδει κατηγορηματθικά ο πρώην Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός. Διαβάστε ΕΔΩ τι λέει: “Τι δηλώνει ο πρώην Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δ.Κοντός για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis!”

Μάρτυρας κλειδί πρώη στέλεχος

Προς τη κατεύθυνση αυτή φαίνεται ότι θα συμβάλει και ένα στέλεχος της εταιρείας που είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει από την ταράτσα του ξενοδοχείου Hilton πριν από περίπου έναν χρόνο. όπως λένε οι ίδιες πηγές.

Το συγκεκριμένο στέλεχος έχει ήδη καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές και φέρεται να έχει συνδράμει ουσιαστικά στο τι είχε συμβεί εκείνο το διάστημα, λένε πληροφορίες του HealthReport.gr

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η άγρια κόντρα κυβέρνησης αντιπολίτευσης με αφορμή την υπόθεση Novartis. Τα στελέχη της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει στήσει έναν πόλεμο με αφορμή την υπόθεση αυτή, διαψεύδοντας την όποια εμπλοκή των πρώην υπουργών στην υπόθεση.

Το βαρύ πολιτικό κλίμα πάντως που έχει δημιουργηθεί, δεν αναμένεται να καταλαγιάσει εύκολα καθώς πολλοί εκτιμούν στο HealthReport.gr ότι η υπόθεση Novartis θα παραμείνει στην επικαιρότητα και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση όσο θα πλησιάζουμε στις εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται έλεγχος σε όλη την αγορά φαρμάκου! Όλες οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Ξεκίνησε ο άγριος πόλεμος κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τη Novartis! Όλο το παρασκήνιο και τα τρία πρόσωπα «κλειδιά»

Αν. Ξανθός: Τι θα κάνω με τα φάρμακα! Όλες οι δηλώσεις του μετά το Novartis-gate

Σχετικά Άρθρα

Back to top button