ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Φόβοι για νέες απλήρωτες εφημερίες στα Νοσοκομεία! Όλα τα αγκάθια

Άλλωστε το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των εφημεριών έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες, ενώ λύθηκε την τελευταία στιγμή μετά από κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών αλλά και παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Δείτε ΕΔΩ πως πληρώθηκαν την τελευταία φορά οι εφημερίες: “Πληρώνονται με πιέσεις των γιατρών οι εφημερίες του Δεκεμβρίου στα Νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες”

Το πρόβλημα ξεκινά από την ψήφιση του νέου ωραρίου των γιατρών του ΕΣΥ μέσω νομοσχεδίου.
Επειδή όμως το νέο ωράριο δεν εφαρμόζεται λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία, ορισμένοι Πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνουν τις εφημερίες που γίνονται με το παλαιό σύστημα.
Ήδη από χθες Τρίτη επικρατεί αναστάτωση στο Νοσοκομείο της Νίκαιας καθώς ο αρμόδιος Πάρεδρος επέστρεψε τα εντάλματα πληρωμών και οι εφημερίες είναι άγνωστο πότε θα πληρωθούν για τον μήνα Ιανουάριο.

Όπως καταγγέλλει η Αριστερή Συσπείρωση Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας “Για άλλη μία φορά ο Πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου επέστρεψε με πράξη αθεώρητα τα αντίστοιχα εντάλματα τακτικών εφημεριών Ιανουαρίου επικαλούμενος πάλι τις καταστροφικές διατάξεις περί ιατρικού ωραρίου που νομοθετήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο και που δεν εφαρμόζονται με σχετική κυβερνητική απόφαση”. Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπει ο νέος νόμος για το ωράριο των γιατρών: “Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που αλλάζει το ωράριο των γιατρών του ΕΣΥ! Όλες οι λεπτομέρειες”

Πάντως όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναζητά λύση στο πρόβλημα το οποίο είναι πιθανό να εμφανίζεται συχνά πυκνά μέχρι να μπορέσει να εφαρμοσθεί ο νέος νόμος και το νέο ωράριο των γιατρών. Ένα ωράριο το οποίο κατά τους γιατρούς (ΟΕΝΓΕ) θα είναι επιβαρυντικό και δε θα ελαφρύνει την εργασία του ιατρικού κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπλοκάρει τις πληρωμές των εφημεριών στα νοσοκομεία το Ελεγκτικό Συνέδριο! Άγνωστο πότε θα πληρωθούν οι γιατροί

Τσουχτερά πρόστιμα για τους γιατρούς που δε συνταγογραφούν με τους νέους κανόνες! Τι προβλέπει το μνημόνιο

Αλλάζει το ωράριο και οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ! Τι φέρνει νομοσχέδιο του υπ.Υγείας

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button