ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Φύλλο και φτερό από σήμερα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για φάρμακα και υλικά από τους «ράμπο υγείας»!

Στη συμπρωτεύουσα θα βρίσκεται αυτήν την εβδομάδα ο Γενικός Επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) Σταύρος Ευαγγελάτος, προκειμένου να συντονίσει τους ελέγχους για τη διακίνηση των ακριβών φαρμάκων στα δημόσια Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αλλά και των υλικών.

Ο κ.Ευαγγελάτος μετέβη στη Θεσσαλονίκη έπειτα από σχετική εντολή του υπουργού Υγείας ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσει σειρά συσκέψεων και ελέγχων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδος.

Ο Γενικός Επιθεωρητής του ΣΕΥΥΠ Σ.Ευαγγέλατος
Ο Γενικός Επιθεωρητής του ΣΕΥΥΠ Σ.Ευαγγέλατος

Το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας- Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, περνά ήδη από το μικροσκόπιο όλο το σύστημα διακίνησης και διαχείρισης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), καθώς υπήρχαν καταγγελίες πως ενώ στη χώρα μας οι ασθενείς ψάχνουν τα φάρμακά τους κάποιοι τα πωλούν εκτός χώρας κάνοντας τις λεγόμενες παράλληλες εξαγωγές.

Νοσοκομεία .

Στο στόχαστρο όμως των «ράμπο Υγείας» είναι και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Θέμα που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr και επιβεβαίωσε πλήρως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Δείτε ΕΔΩ όλο το αναλυτικό ρεπορτάζ: «Πλήρης επιβεβαίωση του HealthReport.gr! Έλεγχοι σε φαρμακεία ΕΟΠΥΥ-νοσοκομεία ΕΣΥ»

Πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν ότι πολλοί -εντός και εκτός ΕΟΠΥΥ -ανησυχούν πως οι αιφνιδιαστικοί αυτοί έλεγχοι δεν είναι τυχαίοι και πιθανώς να σχετίζονται και με πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Κάτι που άλλωστε είχε συμβεί και πέρυσι τέτοιο καιρό όταν υπουργός ήταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες πληροφορίες και τι λένε οι φαρμακοποιοί: «Προς τα ιδιωτικά φαρμακεία τα ακριβά φάρμακα; Όλες οι πληροφορίες»

φάρμακα

Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ξεκίνησαν με αφορμή τιμολόγια για φάρμακα αξίας 100 εκατ. ευρώ τα οποία δεν είχαν καταχωρηθεί στο σύστημα.
Παράγοντες του ΕΟΠΥΥ έλεγαν στο HealthReport.gr ότι η μη καταχώρηση των τιμολογίων, καθυστέρησε εξαιτίας του περιορισμένου προσωπικού στα φαρμακεία του Οργανισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προς τα ιδιωτικά φαρμακεία τα ακριβά φάρμακα; Όλες οι πληροφορίες

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από τους «ράμπο υγείας»! Όλο το παρασκήνιο

Μόνο στο HealthReport.gr: Προς λουκέτο τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ; Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button