ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Φύλλο και φτερό όλες οι γνωματεύσεις για αποφυλακίσεις από το 2015 έως σήμερα! Τι αναζητά το υπ.Υγείας

Από κόσκινο περνούν οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας όλα τα ιατρικά έγγραφα που έχουν εκδοθεί από δημόσιες μονάδες υγείας και με τα οποία έχουν αποφυλακιστεί κρατούμενοι των φυλακών.
Η αποκάλυψη του νέου κυκλώματος σε στυλ “υπόθεση Φλώρου” εντείνει μάλιστα τις έρευνες των αρμοδίων. Άλλωστε είχαν ξεκινήσει ήδη από τον Σεπτέμβριο οπότε και είχε αποκαλυφθεί η υπόθεση Φλώρου με τα πλαστά πιστοποιητικά αποφυλάκισης.

Έρχονται και πορίσματα

Στο μεταξύ όμως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αναθέσει τόσο στις Υγειονομικές Περιφέρειες όσο και στους ράμπο Υγείας (ΣΕΥΥΠ) να αναζητήσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα αποκαλύψουν τα πιθανά πλοκάμια κυκλωμάτων που εκδίδουν πιστοποιητικά για αποφυλακίσεις κρατουμένων.
Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr ήδη τα πρώτα αποτελέσματα έχουν εξαχθεί και έχει ενημερωθεί σχετικά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Τώρα μάλιστα που αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει και άλλο κύκλωμα που εκδίδει τις … “χρυσές” γνωματεύσεις, οι έλεγχοι θα επεκταθούν.

Μέτρα στα Νοσοκομεία

Στο μεταξύ όμως όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr επιχειρείται να ληφθούν μέτρα στα νοσοκομεία ώστε να μην είναι προσβάσιμα τα στοιχεία των ασθενών, οι παθήσεις τους αλλά και οι θεραπείες τους. Εξάλλου απεδείχθη στην πράξη (με την υπόθεση Φλώρου) ότι είχαν αξιοποιηθεί και γνωματεύσεις άλλων ασθενών προκειμένου να γίνει η αποφυλάκιση.

Στην περίπτωση αυτή το υπουργείο Υγείας μελετά να επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε να εφαρμοσθεί πιο σύντομα το θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων το γνωστό GDPR, το οποίο ούτως ή άλλως είναι υποχρεωμένο από τον περασμένο Μάιο να εφαρμόσει και το ΕΣΥ και όχι μόνο ο ιδιωτικός τομέας. Διαβάστε ΕΔΩ τι επικρατεί σήμερα στα νοσοκομεία: “Ξέφραγο αμπέλι τα ιατρικά απόρρητα των ασθενών στα Νοσοκομεία! Τι απέδειξε η υπόθεση Αρ.Φλώρου”

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται πάντως νέα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας, ενώ ετοιμάζεται και η προώθηση τροπολογίας που θα αυστηροποιεί τα κριτήρια για την έκδοση γνωματεύσεων από το δημόσιο σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γιατροί για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών! Όλες οι οδηγίες

Ανέτοιμα τα νοσοκομεία για το νέο σύστημα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των ασθενών! Όλες οι πληροφορίες

Στον “αέρα” τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών! Τι μέτρα λαμβάνουν νοσοκομεία, κλινικές, διαγνωστικά με αφορμή τους νέους κανόνες της Ε.Ε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button