Πολιτική Υγείας

Χάος στα ψυχιατρικά νοσοκομεία! Φύλλο και φτερό όλες οι εισαγωγές μετά την αυτοκτονία του 44χρονου

ψυχιατρικά νοσοκομείαΉδη συνελήφθη με εντολή εισαγγελέα η μία ψυχίατρος που φέρεται να είπε «όχι» στον άτυχο άνδρα ενώ αυτός λίγο αργότερα έβαλε τέλος στη ζωή του.
Πηγές του healthreport.gr αναφέρουν πως ήδη έχει ξεκινήσει όλη η διαδικασία ελέγχου όχι μόνο του συγκεκριμένου περιστατικού αλλά και όλων των άλλων εισαγωγών αλλά και αρνήσεων που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο.

Στον υπουργό Υγείας άλλωστε έφθασαν καταγγελίες και από εργαζόμενους αλλά και από συγγενείς ασθενών πως ενώ ορισμένοι πάσχοντες φθάνουν ως την πόρτα του ψυχιατρείου για εισαγωγή-συνοδευόμενοι μάλιστα από υγειονομικό υπάλληλο γενικού νοσοκομείου- δεν εισάγονται τελικά. Και αυτό επειδή με βάση τις καταγγελίες, ορισμένοι αρμόδιοι των ψυχιατρείων αρνούνται να δώσουν το πράσινο φως, είτε γιατί υποτιμούν το περιστατικό είτε ακόμη και για λόγους… ρατσιστικούς.

Ειδικότερα όπως ανάφεραν πηγές, οι καταγγελίες που έφθασαν στα αυτιά Βορίδη σχετίζονται κυρίως με συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία συστηματικά αρνούνται τις εισαγωγές ειδικά ανήμπορων ασθενών. Έτσι με βάση τις εντολές της οδού Αριστοτέλους, εξετάζονται λεπτομερώς όλες οι εισαγωγές αλλά και οι εμπλεκόμενοι του τελευταίου χρόνου.

Ήδη άλλωστε από την περασμένη Παρασκευή και μετά το θλιβερό συμβάν της αυτοκτονίας του 44χρονου άστεγου, με εντολή του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, ο Πρόεδρος του ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο», Ισίδωρος Πρώιος, διέταξε το απόγευμα τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), για τυχόν παραλείψεις κατά την εξέταση 44χρονου ασθενούς, ο οποίος προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Εφημερείο) του Νοσοκομείου την Πέμπτη 18/9/2014.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button